Brexitul, printre subiectele discutate la Consiliul European de toamnă

Liderii europeni se vor reuni într-o sesiune de lucru dedicată astăzi Articolului 50 al Tratatului Uniunii Europene activat de către Marea Britanie, care doreşte retragerea din Uniunie.

Adăugat: 20 Octombrie 2017
Ultima actualizare:20 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Preşedintele Klaus Iohannis, la Bruxelles
trimite pe mail

La Bruxelles continuă Consiliul European de toamnă.

Între subiectele care vor fi discutate astăzi se află ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În jurul orei 10.00 va începe la Bruxelles un mic-dejun de lucru al Consiliului European la care va participa şi preşedintele Klaus Iohannis.

Liderii europeni se vor reuni apoi într-o sesiune de lucru dedicată astăzi Articolului 50 al Tratatului Uniunii Europene activat de către Marea Britanie, care doreşte retragerea din Uniunie.

Astăzi se aşteaptă ca la finalul summitului să fie formulată o apreciere a stadiului negocierilor pentru Brexit, însă în textul convenit deja de către miniştrii de externe se arată că progresele nu sunt suficiente pentru deschiderea discuţiilor despre ce va urma după ieşirea britanicilor din Uniune, aşa că cel mai probabil Marea Britanie va avea termen până în decembrie pentru a face concesii legate de Brexit.

Şeful statului spunea ieri că România este interesată foarte mult de drepturile cetăţenilor europeni în Marea Britanie, implicit ale românilor care trăiesc acolo şi preciza că această temă este tratată cu deschidere din ambele părţi.

 Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
20 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza