Brexit: Nu vor fi negocieri individuale între statele membre şi Marea Britanie

Liderii Uniunii Europene au căzut de acord rapid şi în unanimitate în privinţa liniilor directoare întocmite de Comisia Europeană pentru negocierile asupra ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Adăugat: 30 Aprilie 2017
Ultima actualizare:30 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reuniţi la Bruxelles, într-o sesiune specială a Consiliului European, cei 27 au convenit că discuţiile asupra articoluli 50 din Tratatul Uniunii Europene se vor desfăşura în mod transparent şi nu vor fi negocieri separate individuale între statele membre şi Marea Britanie.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat, la finalul reuniunii, că unanimitatea liderilor europeni oferă un mandat politic solid pentru aceste negocieri, care trebuie finalizate la sfărşitul lui martie, 2019. Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a explicat care sunt acum priorităţile legislativului de la Bruxelles.

"Pentru noi, prioritatea majoră este aceea de a apăra drepturile cetăţenilor europeni care locuiesc în Marea Britanie - trei milioane de oameni - şi, totodată, de a apăra drepturile cetăţenilor btitanici care trăiesc în Uniunea Europeană. A doua prioritatea Parlamentului European este începerea negocierilor cu privire la viitorul relaţiilor cu Regatul Unit, după Brexit", a spus Antonio Tajani.

Ţările membre urmează să adopte, în următoarea perioadă, o serie de directive mai detaliate pentu negocierile cu Marea Britanie, într-o reuniune care va avea loc la 22 mai şi în care francezul Michel Barnier va primi mandatul de negociator şef al Uniunii Europene pentru Brexit.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza