Borbely: László Tőkés nu va figura pe listele UDMR la europarlamentare

László Tőkés nu va fi pe listele UDMR la europarlamentarele de anul viitor, a anunţat într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, vicepreşedintele formaţiunii, László Borbély.

Adăugat: 19 Decembrie 2013
Ultima actualizare:19 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

El a afirmat că fostul pastor ar fi trebuit să-şi menţină nivelul de popularitate, la care s-a aflat la un moment dat, şi nu să atace UDMR.

"După 24 de ani, chiar acum, e pe masa preşedintelui această propunere de a-i lua înapoi Ordinul "Steaua României". László Tőkés a primit acest ordin pentru ceea ce a făcut în '89, în decembrie. Din păcate, László Tőkés în loc să fi rămas acolo, unde toată lumea l-a apreciat, un erou al Revoluţiei şi un simbol, el a coborât de acolo, a intrat în politică", a spus el.Laszlo Borbely a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Laszlo Tokes putea să rămână un erou al Revoluţiei, dar "a coborât de acolo" şi a intrat în politică, unde a avut "unele atitudini", iar afirmaţia sa recentă că "UDMR e un fel de mafie politică", dar ar trebui să meargă împreună în alegeri, "pentru că acestea sunt calculele electorale" este inacceptabilă.

Întrebat dacă este posibil ca Tokes să figureze pe lista UDMR pentru europarlamentarele din 2014, Borbely a răspuns negativ.

"Când am acceptat să candideze pe listele UDMR, n-a fost uşor, în 2009, dar am acceptat. Şi a doua zi el a început să lucreze ca să înfiinţeze un nou partid, împotriva UDMR. Dacă iau declaraţiile din ultimii trei ani ale domnului Tokes, n-a fost o declaraţie a lui cât de cât obiectivă sau prin care să nu atace UDMR. (...) Păi, noi nu putem cu asemenea atitudine să fim de acord şi am spus foarte clar. Nu, deci Tokes nu poate fi pe listele UDMR", a declarat Borbely.

El a spus că aceasta nu înseamnă că nu vor exista discuţii cu Partidul Civic Maghiar şi Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania, precizând că UDMR vrea să îi convingă pe reprezentanţii celor două partide amintite să nu încerce "unele acţiuni de kamikaze".

"Vom discuta şi eu sper să-i lămurim, să nu încerce, cum a spus Toro T. Tibor (preşedintele PPMT - n.r.) unele acţiuni de kamikaze şi să pornească împotriva noastră, că nu ajungem nicăieri. UDMR a demonstrat în alegeri că e capabil să adune în jur de 90 la sută din voturile maghiarimii şi trebuie să respecte şi ei - aşa cum respectă şi Guvernul Ungariei şi partidele din Ungaria – voinţa maghiarimii din România", a mai spus vicepreşedintele politic al UDMR.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza