Bogdan Stanoevici: Întotdeauna am spus adevărul

Candidatul independent la Președinția României, Bogdan Stanoevici, a fost invitatul Ruxandrei Săraru la emisiunea "Oameni care mişcă România - candidaţii la funcţia de preşedinte se prezintă".

Adăugat: 28 August 2019
Ultima actualizare:28 August 2019

Politica Romaneasca
Foto: Ruxandra Săraru şi Bogdan Stanoevici în studioul Radio România Actualităţi
trimite pe mail

Radio România Actualitati a lansat proiectul editorial "Oameni care misca România - candidatii la functia de presedinte se prezinta".

Postul public de radio a adresat candidatilor la cea mai înalta demnitate publica invitatia de a participa la câte o editie a emisiunii "Oameni care misca România", realizata de Ruxandra Sararu.

Astfel, oferim ascultatorilor, chiar din aceasta perioada pre-electorala, ocazia de a fi informati direct de la sursa cu privire la principalele proiecte si intentii asumate de candidati.

Invitatul editiei de marti, 27 august a fost Bogdan Stanoevici, candidat independent la Preşedinţia României, care a explicat motivele ce l-au determinat să ia această decizie:  "A venit momentul în care am considerat că ceea ce am acumulat, ce ceea ce am învăţat şi în străinătate, că ceea ce am învăţat în România, şcoala pe care am făcut-o sunt în măsură să îmi permită să vreau să schimb lucrurile strâmbe dim România. Şi, iată, am ajuns, în acest moment, de unde şi sloganul "România, din nou, acasă!".

"Voi înfiinţa Sfatul ţării"

Prioritatăţile lui Bogdan Stanoevici sunt depolitizarea instituţiilor statului, sănătatea şi învăţământul.

El propune şi înfiinţarea unui "sfat al ţării" pe problemele stringente ale României.

"Atâta vreme cât politicul este cel care decide, nu se poate merge mai departe. Că vorbim de Caracal, că vorbim de ce s-a întâmplat la spitalul de psihiatrie, toate aceste situaţii sunt, de fapt, rezultatul a 30 de ani, în care orice promovare s-a făcut pe baza politică, orice numire se face pe baza politică. Nu se poate aşa ceva. Depolitizarea instituţiilor statului este principala mea preocupare. În acelaşi timp, voi face un sfat al ţării, l-am început deja: programul pe sănătate şi pe învăţământ, pe care l-am pus pe pagina mea de Facebook pleacă de la aceste discuţii cu oamenii.Sistemul este piramidal, peste tot în lume. Dar, degeaba cel care este în vârful piramidei vrea să facă sau poate chiar are intenţii bune, dacă nu ştie ce se-ntâmplă la baza piramidei. De aceea am lansat aceste consultări, iar în momentul în care voi fi preşedinte, în fiecare lună voi fi prezent într-un alt judeţ, pentru a mă-ntâlni cu oamenii.  De aceea, eu nu promit absolut nimic, pentru că oamenii s-au săturat de promisiuni.  Am făcut de altfel un pact al păcii între oameni, în zece puncte, în care plec exact de la pacea pe care trebuie să o avem unul cu altul, să avem capacitatea să ne ascultăm şi să acceptăm că celălalt poate gândi altfel, că celălalt are o altă opinie şi să nu încercăm să-l convingem că noi avem dreptate.Asta vreau să fie România mea de mâine, "România, din nou acasă".

Stanoevici a mai declarat că normalitatea şi profesionalismul ar trebuie să fie pilonii de bază în România.

"Pe mine mă intereseasză să trăim într-o ţară normală, în care să ne putem privi în ochi chiar dacă avem păreri diferite, în care să putem să ne preocupăm de ceea ce putem construi împreună, şi nu de ceea ce ne desparte. Întotdeauna ne vor despărţi lucruri, întotdeauna ne vor despărţi idei. Nu, "România, din nou acasă" este România mea şi a ta şi a noastră, a tuturor, este o Românie în care de fapt normalitatea este principala sa realitate şi în care orice fel de funcţie de conducere nu va putea fi deţinută decât de un profesionist.   Întotdeauna am spus adevărul şi m-a costat, şi am să-l spun în continuare şi nu mă voi opri niciodată în faţa nimănui decât pentru a spune adevărul", a afirmat candidatul independent la Preşedinţia României, Bogdan Stanoevici.

VIDEO: Oameni care mişcă România, ediţia din 27 augustAutor:
Luminiţa Voinea
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 August 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza