Bogdan Olteanu va demisiona de la BNR

Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, a fost eliberat din arestul Poliţiei Capitalei şi a confirmat că va demisiona.

Adăugat: 31 Iulie 2016
Ultima actualizare:31 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Bogdan Olteanu
trimite pe mail

Viceguvernatorul Băncii Naţionale, Bogdan Olteanu, a fost eliberat, în cursul nopţii, din arestul Poliţiei Capitalei şi a confirmat că va renunţa cât mai repede la postul de la Banca Naţională pentru a nu afecta reputaţia instituţiei.

"E un un moment greu, un moment trist şi o perioadă foarte tristă. Sper să se termine cât mai repede. Doresc să obţin achitarea cât mai rapid pentru a reîncepe o viaţă normală. Voi transmite cât de rapid demisia mea din conducerea BNR", a spus Bogdan Olteanu.

Olteanu coordona la Banca Centrală departamentele juridic, tehnic, de achiziţii, şi informatic.

Toate atribuţiile au fost imediat preluate de colegii din conducerea executivă a BNR.

Este prima oficialitate al Băncii Naţionale reţinută vreodată de procurori.

Viceguvernatorul Băncii Naţionale, Bogdan Olteanu, care este acuzat de procurorii anticorupţie de trafic de influenţă, va fi plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, au decis magistraţii Instanţei Supreme.

Aceştia au respins cererea DNA de arestare preventivă, însă decizia nu este definitivă, transmite redactorul RRA, Diana Surdu.

Bogdan Olteanu este acuzat că, pe când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, ar fi primit mită de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu şi ar fi intervenit pentru ca jurnalistul Liviu Mihaiu să fie numit guvernator al Deltei Dunării.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza