Bogdan Olteanu, audiat la DNA

Fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu s-a prezentat azi la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

Adăugat: 10 August 2016
Ultima actualizare:10 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al Băncii Naţionale a României
trimite pe mail

UPDATE Bogdan Olteanu a fost audiat, astăzi, timp de mai multe ore, de procurorii anticoprupţie, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

La ieşirea din sediul DNA, el a declarat că va încerca să-şi demonstreze nevinovăţia, deşi a suportat deja consecinţele acuzaţiilor care i-au fost aduse.

Bogdan Olteanu se află în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile în acest dosar.

Procurorii DNA îl acuză că, în perioada iulie - noiembrie 2008, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

 Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Potrivit DNA, suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive.

Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remişi lui Bogdan Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea, în sediul unui partid politic.

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obţinerea unui mandat de deputat.

În acest context, din dispoziţia lui Vîntu, Olteanu a beneficiat de consultanţă politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro, precizează Agerpres.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza