Bogdan Aurescu, noua propunere pentru Ministerul de Externe

Guvernul a decis schimbarea nominalizării pentru Ministerul de Externe. Astfel, Mihnea Motoc a fost înlocuit de Bogdan Aurescu.

Adăugat: 24 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:24 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Bogdan Aurescu
trimite pe mail

Preşedintele Traian Băsescu a semnat luni decretul de numire a lui Bogdan-Lucian Aurescu în funcţia de ministru al Afacerilor Externe, informează Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele participă luni, la ora 19,00, la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Hegedus Csilla în funcţia de ministru al Culturii şi viceprim-ministru şi de către Bogdan-Lucian Aurescu în funcţia de ministru al Afacerilor Externe.

Ceremonia va avea loc la Palatul Cotroceni, Sala Unirii, informează Departamentul de Comunicare Publică al Administraţiei Prezidenţiale.

Iniţial, pentru funcţia de şef al externelor, premierul Victor Ponta îl nominalizase pe ambasadorul Mihnea Motoc, însă preşedintele Băsescu a avertizat că este necesară revocarea din funcţia de reprezentant al României la Uniunea Europeană, prin decret contrasemnat de şeful guvernului.

Acesta nu se afla însă în ţară.

Funcţia de ministru al afacerilor externe este vacantă după demisiile succesive ale lui Titus Corlăţean şi Teodor Meleşcanu, ca urmare a disfuncţionalităţilor apărute în procesul de votare din secţiile organizate în străinătate la alegerile prezidenţiale.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
24 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza