Bogdan Aurescu, la Conferinţa ministerială de la Barcelona

Prezenţa şefului diplomaţiei române la Conferinţa ministerială de la Barcelona va oferi oportunitatea reiterării poziţiei României şi promovării obiectivelor generale ale ţării în cadrul actualului proces de revizuire a Politicii Europene de Vecinătate.

Adăugat: 12 Aprilie 2015
Ultima actualizare:12 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe
trimite pe mail

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va participa luni, la Barcelona, la Conferinţa ministerială informală cu statele din Vecinătatea Sudică a Uniunii Europene, partenere în cadrul Politicii Europene de Vecinătate.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, prezenţa şefului diplomaţiei române la Conferinţa ministerială de la Barcelona va oferi oportunitatea reiterării poziţiei României şi promovării obiectivelor generale ale ţării în cadrul actualului proces de revizuire a Politicii Europene de Vecinătate, în special a intereselor specifice pentru dezvoltarea acţiunii strategice a Uniunii Europene, pe cele două dimensiuni ale acestei politici, atât în Vecinătatea Estică a UE, cât şi la sud.

"Evenimentul are loc în contextul procesului de revizuire a Politicii Europene de Vecinătate a Uniunii Europene, marcând lansarea consultării de nivel în acest domeniu cu statele partenere din Vecinătatea Sudică a Uniunii Europene", precizează MAE.

La lucrările reuniunii vor participa Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini, comisarul european pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Aderare, Johannes Hahn, miniştrii de externe din statele membre ale UE, alături de omologii lor din Algeria, Egipt, Iordania, Israel, Liban, Maroc, Palestina şi Tunisia.

În marja conferinţei, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va avea întrevederi bilaterale cu omologi participanţi la reuniune, relatează Agerpres.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza