Bodog: Până la jumătatea anului, problema vaccinurilor va fi rezolvată

Ministrul sănătăţii, Florian Bodog, crede că, până la jumătatea acestui an, problema vaccinurilor va fi rezolvată, iar legea vaccinării va prevede, clar, stocuri de minim şase luni.

Adăugat: 12 Mai 2017
Ultima actualizare:12 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Florian Bodog, ministrul Sănătăţii
trimite pe mail

Premierul Sorin Grindeanu şi ministrul sănătăţii, Florian Bodog, au discutat în această dimineaţă, la sediul Guvernului, pe tema vaccinurilor, cu reprezentanţii societăţilor profesionale din domeniul sănătăţii, ai asociaţiilor şi societăţii civile, dar şi ai medicilor de familie.

Ministrul sănătăţii, Florian Bodog, crede că, până la jumătatea acestui an, problema vaccinurilor va fi rezolvată, iar legea vaccinării va prevede, clar, stocuri de minim şase luni, care vor limita posibilitatea inexistenţei vaccinurilor pe piaţa românească.

Florian Bodog l-a informat, astăzi, pe premierul Sorin Grindeanu, despre situaţia actuală a aprovizionării cu vaccinul ROR care protejează împotriva rujeolei, oreionului şi rubelolei.

"S-a semnat, deja, contractul şi pentru cele 109.000 de doze. În acelaşi timp, am informat primul ministru că toate contractele pe care le demarăm pe vaccinuri, din acest moment, sunt pe acord-cadru de minim doi ani, până la patru ani, în aşa fel încât să asigurăm predictibilitatea şi aprovizionarea cu vaccin, să nu se mai ajungă în această situaţie în care România este la momentul de faţă", a spus ministrul sănătăţii, Florian Bodog.  

Întrebat cum va fi achiziţionat acest vaccin, ministrul sănătăţii, Florian Bodog, a precizat:

"Există unul sau doi producători de vaccinuri, iar în momentul de faţă, de exemplu, pentru ROR, una dintre firme şi-a exprimat disponibilitatea şi că are o cantitate de vaccin care s-o livreze în două săptămâni, iar cealaltă firmă producătoare poate să livreze diferenţa de cantitate de vaccin, la toamnă. Deci, practic, piaţa este oarecum împărţită".

La întâlnirea de astăzi, de la Palatul Victoria, alături de premier şi ministrul sănătăţii, au mai participat la discuţii reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru România, reprezentanţii medicilor şi ai unor organizaţii non-guvernamentale de profil.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
12 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza