Boc, Flutur şi Sulfina Barbu, audiaţi la DNA

Foşti lideri ai PDL au fost audiaţi la DNA în dosarul în care Elena Udrea este acuzată de luare de mită şi trafic de influenţă.

Adăugat: 5 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:5 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Emil Boc, fost premier al României
trimite pe mail

Foştii lideri ai PDL Emil Boc, Gheorghe Flutur şi Sulfina Barbu au fost audiaţi astăzi la sediul central al DNA, în noul dosar în care Elena Udrea este acuzată de mai multe infracţiuni, printre care luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în anul 2010, în calitate de ministru şi de persoană cu funcţie de conducere în PDL, Elena Udrea ar fi pretins de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu suma de cinci milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu Hidroelectrica.

Procurorii spun că o parte din mita primită de Elena Udrea ar fi fost folosită pentru finanţarea campaniei electorale a PDL.

Cei audiaţi spun însă că nu au cunoştinţă despre astfel de finanţări ilegale.

Acuzaţiile DNA

Procurorii o acuză pe Elena Udrea de luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia ori încheierea de tranzacţii financiare utilizând informaţiile în virtutea funcţiei, spălare de bani în formă continuată, fals în declaraţii de avere în formă continuată (cu referire la declaraţiile de avere din perioada 2009 - 2012).

Elena Udrea este acuzată că, în 2010, în calitate de ministru şi de persoană cu funcţie de conducere în partid, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

"Pentru a-şi exercita influenţa, (...) la începutul anului 2012, a primit de la acelaşi om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 USD şi o creanţă de 900.000 de euro pe care una dintre firmele controlate de acesta o deţinea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acţiunile la o societate cu activitate în mass-media", susţin anchetatorii.

Procurorii mai spun că Elena Udrea s-ar fi folosit de influenţa pe care o avea ca ministru pentru a cumpăra prin interpuşi, sub preţul pieţei, o vilă pe litoral, pe care ar fi renovat-o cu bani de la compania care avea contract cu ministerul.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
5 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza