BNR se gândește la măsuri restrictive privind acordarea de credite bancare

Consiliul de Administrație al BNR ia în calcul luarea unor măsuri restrictive privind acordarea de credite bancare.

Adăugat: 9 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:9 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Mugur Isărescu, guvernatorul BNR
trimite pe mail

Banca Naţională a României ar putea lua în primăvară măsuri restrictive privind acordarea de credite bancare a populaţiei, dacă aceasta va fi recomandarea Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială, a anunţat, ieri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"Nu am luat încă o decizie, noi am discutat şi în Comitetul de politică monetară, cu toate că nu s-a dorit acest lucru, monetariştii de la Banca Naţională vor să rămână monetarişti mai puri, să intervină cu alte măsur, dar este lumea către care ne îndreptăm şi tangenţial le-am discutat şi în Consiliul de administraţie şi ele intră într-un mix mai mare, deci dacă se vor lua asemenea măsuri, probabil că prin primăvară", a spus Mugur Isărescu.

La sfârşitul lunii noiembrie, românii aveau restanţe de 5,46 miliarde de lei la creditele în moneda naţională şi de 6,25 miliarde la împrumuturile în valută.

Guvernatorul BNR a vorbit, ieri, şi despre mişcările cursului de schimb leu-euro şi a explicat că devalorizarea cu 22 de bani în decurs de patru ani a monedei naţionale faţă de cea europeană nu reprezintă o depreciere semnificativă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza