Blaga: România este într-o situaţie dificilă

Liderul PDL, Vasile Blaga, a criticat Guvernul Ponta pentru scăderea numărului locurilor de muncă şi pentru lipsa unei strategii de atragere a fondurilor europene.

Adăugat: 20 Septembrie 2013
Ultima actualizare:20 Septembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Partidului Democrat Liberal,  Vasile Blaga, a criticat, joi, la Târgu-Jiu, guvernarea USL, menţionând că "România se află într-o situaţie dificilă şi riscă să iasă din această macrostabilitate construită cu eforturi de către guvernele noastre".

În contextul în care comisia pentru muncă şi cea economică din cadrul PDL organizează joi, la Târgu-Jiu, o dezbatere pe teme legate de locurile de muncă şi problemele din energie, Vasile Blaga a arătat că Guvernul Ponta nu şi-a respectat promisiunile şi nu are strategii pentru absorbţia fondurilor europene în perioada 2014-2020.

"Guvernul Ponta nu se achită de niciuna dintre promisiunile făcute în campania electorală. Noi suntem un partid de opoziţie, dar nu în opoziţie cu România, suntem în opoziţie cu USL-ul în întregul lui, USL care, vedeţi, mai nou creează probleme şi inclusiv potenţiale probleme de stabilitate politică în ţară.  Nu putem să nu observăm că astăzi sunt cu 50.000 de locuri de muncă mai puţine decât anul trecut pe vremea asta în România, că suntem vicecampioni europeni la inflaţie, că suntem campioni europeni la scăderea puterii de cumpărare a românilor şi că acest guvern nu are nicio strategie pentru absorbţia fondurilor europene în perioada 2014-2020", a menţionat Vasile Blaga.

PDL şi-a lansat la Târgu Jiu strategia economică, în perspectiva viitoarelor alegeri.

Liderul PDL a menţionat soluţiile partidului pentru relansarea economiei.

"Noi am avut o discuţie cu reprezentanţi ai Guvernului României în care ne-am propus un set de 10 politici de dreapta, pentru relansarea economiei, pentru că nu se simte prezenţa unui partid de dreapta în guvern. Şi noi am propus politici de dreapta care se referă în special la scăderea fiscalităţii, a cotei unice, a CAS cu 5 puncte procentuale, desigur pe un parcurs de patru ani". 

Macovei "s-a grăbit" să-i ceară demisia lui Oltean

Preşedintele PDL,  Vasile Blaga, a declarat  cu privire la afirmaţia europarlamentarului Monica Macovei, că Ioan Oltean ar trebui să demisioneze din funcţia de vicepreşedinte al PDL, că astfel de discuţii ar fi trebuit să aibă loc în interiorul partidului.

"Monica ar fi trebuit să aibă aceste discuţii în interiorul partidului şi am fi citit împreună statutul şi codul nostru deontologic şi care arată foarte clar că în momentul trimiterii în judecată cineva este suspendat din partid şi în momentul în care este condamnat, exclus, iar eu respect cu stricteţe statutul partidului, că mă uit foarte atent la el, eu sunt inginer, nu sunt jurist, şi atunci trebuie să-l citesc cu mare atenţie", a spus Blaga.

Europarlamentarul democrat-liberal Monica Macovei i-a cerut, duminică, lui Ioan Oltean să demisioneze din funcţia de vicepreşedinte al PDL ca urmare a anunţului făcut de Direcţia Naţională Anticorupţie că s-a început urmărirea penală împotriva lui.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Titus Stroichiţoiu
Adăugat:
20 Septembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza