Blaga: PNL a obţinut la alegerile locale cel mai bun scor după 1990

Copreședintele liberal, Vasiler Blaga, susține că rezultatul scrutinului arată cât de corectă a fost decizia fuziunii dintre PNL și PDL.

Adăugat: 6 Iunie 2016
Ultima actualizare:6 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Alina Gorghiu și Vasile Blaga, copreședinți PNL
trimite pe mail

PNL a obţinut la aceste alegeri locale cel mai bun scor după 1990, a declarat, luni, copreşedintele partidului Vasile Blaga.

El a adăugat că rezultatul scrutinului arată cât de corectă a fost decizia fuziunii.

"PNL a obţinut la aceste alegeri locale cel mai bun scor al lui după 1990. (...) Le mulţumesc celor care au avut încredere în PNL, dar şi candidaţilor", a afirmat Blaga, într-o conferinţă de presă, susţinută alături de copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

El a spus că, după numărătoarea făcută în 91% din organizaţii, PNL a obţinut 31% la votul politic la consilii judeţene şi peste 1.000 de mandate de primar.

Gorghiu: La Bucureşti scorul este dezamăgitor

Scorul naţional de peste 30% obţinut de PNL la aceste alegeri este un obiectiv atins, dar copreşedinţii partidului admit că se putea şi mai bine.

Alina Gorghiu declara că PNL va încerca să identifice în zilele viitoare cauzele prezenţei slabe la vot, fapt care a influenţat rezultatul din 5 iunie.

"Se putea şi mai bine în aceste alegeri locale, sunt filiale unde se putea mai bine, sunt filiale unde a mers foarte bine, dar analiza o vom face la Biroul Politic Naţional de miercuri. La Bucureşti scorul este dezamăgitor, însă analizele ulterioare pe care le vom face vor arăta nişte paşi pe care Partidul Naţional Liberal va trebui să îi urmeze, astfel încât să recuperăm un electorat de dreapta care a aparţinut cândva Partidului Naţional Liberal", a susținut Alina Gorghiu.

Reamintim că după rezultatele slabe obţinute de PNL la Bucureşti, Cătălin Predoiu a demisionat din funcţia de preşedinte interimar al acestei filiale.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza