Blaga: PDL va decide strategia partidului

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că PDL va decide luni strategia partidului pentru o eventuală sesiune extraordinară a Parlamentului.

Adăugat: 16 Iulie 2012
Ultima actualizare:16 Iulie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat că PDL va decide luni strategia partidului pentru o eventuală sesiune extraordinară a Parlamentului, arătând că dacă USL doreşte să respecte hotărârile Curţii Constituţionale privind atribuţiile Curţii şi cvorumul pentru referendum nu-i nicio problemă.

El a spus că USL nu a respectat ordinea de zi a sesiunii Parlamentului, de acum două săptămâni, în cadrul căreia au fost revocaţi din funcţie preşedinţii Camerei Deputaţilor şi a Senatului.
    
"Vom decide astăzi strategia partidului pentru o potenţială sesiune extraordinară, pentru că, deocamdată, eu ştiu un singur lucru: că este convocat Biroul Permanent al Senatului, mâine, la ora 13.00. Să vedem despre ce este vorba, pentru că USL a mai convocat o sesiune extraordinară, acum două săptămâni, cu o ordine de zi pe care nu a respectat-o", a precizat Vasile Blaga.
    
Preşedintele PDL a adăugat că, dacă USL doreşte să respecte hotărâririle Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte atribuţiile Curţii şi cvorumul pentru referendum, "nu e nicio problemă".

Sesiune extraordinară în Parlament

Senatul se va reuni în sesiune extraordinară, marţi, iar Camera Deputaţilor se va reuni miercuri, pentru a decide în legătură cu legislaţia privind referendumul.
    
Preşedintele Senatului, Petru Filip, a declarat, vineri, că a solicitat convocarea Biroului Permanent al acestei Camere luni, la ora 13.00, pentru a se decide convocarea în sesiune extraordinară a plenului Senatului pentru marţi, la ora 12.00.
    
"Se discută legile referendumului, cea de la CC, şi ce există colateral pe legea referendumului", a precizat Filip.
    
De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că se va consulta cu preşedintele Senatului, având în vedere că deputaţii sunt cei care dau votul final în chestiunea legilor electorale, şi va propune convocarea plenului Camerei pentru ziua de miercuri.
    
Totodată, Zgonea a precizat că va avea o discuţie inclusiv cu liderii grupurilor parlamentare, după ce a primit solicitarea premierului Victor Ponta cu privire la convocarea unei sesiuni extraordinare pe subiectul legii referendumului.
    
În plus, Zgonea a mai precizat că se va lua o ultimă decizie cu privire la Codul de procedură civilă, care trebuie redactat într-o formă finală, de numerotare a textelor, după ce a fost adoptat în unanimitate la nivelul Camerei pentru ca acesta să fie publicat în cel mai scurt timp în Monitorul Oficial.
    
 Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
16 Iulie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza