Blaga: Nu pot să nu văd că anumiţi colegi din partid atacă PDL

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat că nu există o listă prealabilă de excluderi, dar a subliniat că nu poate să nu vadă că anumiţi colegi de-ai săi atacă partidul folosind aceeaşi retorică ca şi USL-ul.

Adăugat: 30 Mai 2013
Ultima actualizare:30 Mai 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mai mulţi lideri ai PDL în frunte cu preşedintele Vasile Blaga s-au întâlnit, joi, la Alba Iulia, pentru a lua parte la sedinţa Comisiei Naţionale de muncă a partidului.

Vasile Blaga a spus că PDL este într-o perioadă de reconstrucţie instituţională a mesajului.

"Mergem şi discutăm cu oamenii în ţară, am făcut-o astăzi în Alba Iulia, pentru a le prezenta strategiile pe diferitele domenii. Deci, cu alte cuvinte, îşi respectă pas cu pas programul din Convenţie, 'România dreaptă. PDL-politica dincolo de lozinci'", a afirmat liderul democrat-liberal.

Blaga a susţine că nu poate să nu vadă în acealşi timp că "anumiţi colegi din PDL îl atacă, folosind aceeaşi retorică ca şi USL-ul".

"Niciodată nu m-am opus criticilor din partid, dar aici deja este vorba de denigrare. Criticile sunt binevenite, deşi noi avem şi un program politic care vorbeşte de principiul celor trei D, iar Blaga, ca preşedinte al partidului, este primul obligat să îl respecte: Discuţii, Decizie, Disciplină, şi avem şi un statut care, la primul punct, spune că toate discuţiile se poartă în interiorul şi exteriorul partidului până se iau decizii, iar după aceea nu se mai discută. Deci şi statut, şi program politic, avem şi cod etic", a spus el.

Blaga: Facem opoziţie şi venim şi cu soluţii
    
Vasile Blaga a adăugat că "asta nu înseamnă că avem o listă faţă de unul sau de altul".

"Nu avem nicio listă, dar şi eu observ că, în loc să atace USL-ul, au aceeaşi poziţie unii dintre ei cu USL-ul, chiar cu PSD-ul. Spun exact acelaşi lucru ca şi Ponta: PDL nu face opoziţie. (...). Facem opoziţie şi venim şi cu soluţii pentru că asta ne cer cetăţenii", a susţinut liderul PDL.
    
Acesta a făcut referire şi la "ultima teorie a lui Cristian Preda", cum că nu a fost nominalizat guvernul din umbră.

"Nu este niciun termen pentru a-l finaliza, iar noi venim în teritoriu tocmai pentru ca la încheierea tuturor discuţiilor din ţară să putem să ajungem la o primă construcţie a unui guvern din umbră, pentru că Vasile Blaga nu doreşte ca el, cu pixul lui, să spună ăsta este guvernul din umbră, ci echipa PDL să-l demonstreze, după munca pe care fiecare coleg al nostru şi-o desfăşoară în comisia de specialitate", a declarat liderul democrat-liberal.

Blaga: Eu l-am dat afară pe Albă ca Zăpada din consilier de la Cotroceni?
    
El a spus că ştie că au fost anumite timpuri când "ăştia trei trebuie să fie pe lista de europarlamentari că aşa trebuie şi aşa mai departe", dar că lucrurile acestea, cel puţin cât este preşedinte, nu vor funcţiona în interiorul PDL.
    
"O să discutăm, nu există nicio listă prealabilă. (...). Vedeţi, eu nu am văzut niciun atac al PSD-ului la Mişcarea Populară sau al Mişcării Populare la PSD. Toţi ne atacă pe noi. E o foarte bună convieţuire aici, o bună coabitare din acest punct de vedere. Deci, vom discuta lucrurile şi la ce concluzie vom ajunge nu pot să vă spun de pe acum şi pe cine vom discuta. Spune un Albă ca Zăpada de la Cotroceni că liderii slabi dau afară oameni. Păi eu l-am dat afară pe Albă ca Zăpada din consilier de la Cotroceni sau şeful domniei sale? Eu am spus în primăvara anului trecut că un minut dacă aş fi fost preşedinte de partid, un minut, nu rămânea Cristian Preda în partid sau şeful domniei sale?', a spus Blaga care a adăugat că îi pare rău de fiecare coleg care părăseşte partidul sau care are această intenţie.
    
Menţionăm că Partidul Democrat Liberal şi-a lansat, joi, la Alba Iulia, strategia în domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Reporter:
Mihai Bantea
Adăugat:
30 Mai 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza