Blaga: Măsurile de relaxare fiscală, nerealiste

Copreşedintele PDL, Vasile Blaga, susţine că măsurile de relaxare fiscală nu au în spate un studiu de impact şi nici nu sunt dublate de măsuri pentru creşterea încasărilor la bugetul statului.

Adăugat: 17 Aprilie 2015
Ultima actualizare:17 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Vasile Blaga, copreşedintele PNL
trimite pe mail

Măsurile de relaxare fiscală propuse de executiv prin aplicarea prevederilor noului Cod Fiscal sunt nerealiste, a afirmat, astăzi, copreşedintele PNL, Vasile Blaga. 

"Ne bucurăm că sunt propuse măsuri de relaxare fiscală, dar nu ne bucurăm de faptul că domnul Ponta şi guvernul pe care îl conduce nu a realizat niciun studiu de impact asupra a ceea ce înseamnă luarea acestor măsuri. Mai mult, înainte de a propune astfel de măsuri, nu a luat nicio măsură serioasă pentru a creşte încasările la bugetul statului. România, din nefericire, are cel mai redus grad de colectare a TVA-ului din Uniunea Europeană", a spus Vasile Blaga.

Liderul liberal i-a solicitat prim-ministrului să reia procesul de restructurare a companiilor de stat care sunt pe primele locuri în topul celor mai mari datornici la buget, transmite corespondentul RRA, Claudiu Pădurean.

Petrescu: Măsurile de relaxare fiscale, sustenabile

Consilierul premierului pe probleme economice, Ioana Petrescu, susţine că măsurile cuprinse în noul Cod Fiscal şi reducerea TVA la produsele agroalimentare sunt sustenabile.

Mai sunt prevăzute: în 2016 scăderea TVA la 20% şi renunţarea la taxa pe construcţii speciale şi impozitul pe dividende, o nouă micşorare a TVA, dar şi a CAS în 2018 şi o scădere a cotei unice de impozitare la 14% din 2019.

Ioana Petrescu a precizat că, odată intrat pe traseul parlamentar, proiectul Codului Fiscal va suferi modificări şi, în plus, va fi discutat şi cu creditorii internaţionali, FMI şi Comisia Europeană.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
17 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza