Blaga îi cere premierului retragerea proiectului Roşia Montană

Liderul Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, îi cere premierului Victor Ponta să retragă proiectul de lege privind Roşia Montană.

Adăugat: 8 Septembrie 2013
Ultima actualizare:9 Septembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

"Am analizat astăzi (sâmbătă - n.r.), din nou, evoluţiile în cazul Roşia Montană şi PDL îi cere premierului să retragă din Parlament proiectul de lege. În niciun Guvern nu intra, nici măcar în şedinţa pregătitoare, un proiect de lege care nu avea avizele necesare. Victor Ponta nu are avizele, dar este şi atenţionat de proprii lui colegi asupra acestui proiect. Este adevărat că economia nu merge bine în România - avem din ce în ce mai mulţi şomeri, pentru că în fiecare zi dau faliment 50 de firme -, că premierul încearcă să acopere găurile din buget prin majorarea a 28 de taxe şi impozite. Dar, nu am avut niciodată un proiect de lege căruia să-i lipsească zece avize. Până şi ministrul lor de Justiţie spune că nu e nevoie de un proiect de lege pentru Roşia Montană", a spus Blaga,  sâmbătă, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PDL, care a avut loc la Mamaia.

El a mai spus că proiectul de lege, aşa cum este el formulat, riscă "să scape de sub controlul României", prin drepturile pe care le acordă investitorului.

Vasile Blaga l-a atacat din nou pe Victor Ponta şi a amintit şi a comentat decizia acestuia de a vota, ca deputat, împotriva proiectului Roşia Montană

"Cerem ca să retragă acest proiect de lege. Până acum ne obişnuise să nu îşi asume nimic, să nu îşi respecte promisiunile electorale. Este clar că România, guvernul ei, din nefericire, va fi şi mai prost văzut, decât până acum, de către partenerii din UE, din moment ce premierul României are o poziţie, deputatul Ponta, o alta, iar partidul de guvernământ lăsat la liber să facă ce vrea", a spus liderul democrat-liberalilor.

În acelaşi timp, Vasile Blaga i-a cerut, primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să demisioneze, susţinând că nu este nevoie de un referendum pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Septembrie 2013
Ultima actualizare:
9 Septembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza