Blaga despre Ponta: "Minte" când susţine că majorează pensiile

Democrat-liberalii susţin că majorarea pensiilor nu este o iniţiativă a Guvernului Ponta ci o obligaţie impusă de Curtea Constituţională.

Adăugat: 24 Martie 2014
Ultima actualizare:7 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Vasile Blaga, preşedintele PDL
trimite pe mail

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni,  înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al partidului, că majorarea operată zilele acestea reprezintă corectarea unei greşeli de calcul făcută de actualul premier în 2013.

El a precizat că este vorba  OUG 1/2013 privind recalcularea indicilor de pensii.

"Domnul Ponta, pentru că l-am văzut pe toate televiziunile, şi-a început ziua şi săptămâna cu o mare minciună. Şi anume că domnia sa va mări pensiile. De fapt, dânsul minte cu neruşinare pentru că nu face altceva decât să pună în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale care i-a declarat neconstituţională Ordonanţa de Urgenţă 1 pe 2013, când a greşit recalcularea indicilor de pensii. Deci, nu face altceva decât să le redea la 200 şi ceva de mii de oameni banii pe care nu i-a dat pentru că a greşit. Asta face dânsul astăzi şi nicidecum nu măreşte pensiile domnul Ponta", a declarat Blaga.

Blaga: Mi-e greu să-mi sancţionez foştii preşedinţi de partid

Pe de altă parte,  Vasile Blaga, a recunoscut că îi este greu să-şi sancţioneze foştii şefi de partid.

El a fost întrebat dacă îl va penaliza pe linie politică pe Emil Boc pentru faptul că acesta a participat sâmbătă, 22 martie, la o acţiune a Fundaţiei Mişcarea Populară la Bucureşti în timp ce la Cluj-Napoca democrat-liberalii au organizat un miting.

"Nu, eu am spus-o şi la Cluj, ne-am simţit foarte bine în prezenţa a 25.000 de colegi. A fost de departe cel mai mare miting organizat de noi în ultimii ani, depăşit doar de mitingul de la Iaşi din 2007 şi eu m-am simţit foarte bine acolo. Dânsul a luat o altă decizie, îl priveşte. (...) Dar, mi-e greu, eu am un alt fel de a fi. Mi-e greu să-mi sancţionez foştii preşedinţi de partid", a mai spus Vasile Blaga, înaintea şedinţei săptămânale a conducerii PDL.

 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Bogdan Isopescu
Adăugat:
24 Martie 2014
Ultima actualizare:
7 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza