Blaga: Deciziile CCR, o victorie a democraţiei

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat că deciziile CCR cu privire la modificările din Codul Penal sunt o victorie a democraţiei, a românilor, a statului de drept "împotriva atacurilor repetate ale cuplului Ponta-Antonescu".

Adăugat: 15 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:15 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că decizia Curţii Constituţionale reprezintă o victorie a PDL, a statului de drept şi a democraţiei.

El a cerut demisia lui Victor Ponta, dar şi a lui Crin Antonescu din funcţiile pe care le ocupă în stat.
    
"Deciziile de astăzi ale Curţii Constituţionale sunt o victorie a democraţiei, a statului de drept împotriva atacurilor repetate ale cuplului Ponta-Antonescu. Sunt şi o victorie a PDL, care, în mai puţin de o săptămână, reuşeşte să stopeze aplicarea unor legi profund nedemocratice şi antinaţionale", a spus Blaga, într-o conferinţă de presă, referitor la decizia Curţii Constituţionale de a declara neconstituţionale modificările la Codul Penal, în urma sesizării PDL.

Obiectiv PDL în 2014: "apărarea statului de drept şi a democraţiei"
    
Blaga a menţionat totodată că PDL îşi propune pentru anul 2014 să aibă ca principal obiectiv apărarea statului de drept şi a democraţiei.

"Bucuria noastră este cu atât mai mare, cu cât de fiecare dată am reuşit să convingem toţi judecătorii Curţii Constituţionale despre justeţea demersurilor PDL. De fiecare dată, astăzi, Curtea a folosit o sintagmă: încalcă statul de drept şi obligaţia respectării Constituţiei. Despre ce stat de drept mai vorbesc Ponta şi Antonescu? Ei sunt principalii vinovaţi pentru faptul că s-a ajuns aici şi de aceea, dacă mai au un dram de onoare, PDL le cere demisia din înaltele funcţii pe care le ocupă în stat", a adăugat preşedintele PDL.
    
Vasile Blaga i-a atacat pe liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, susţinând că aceştia nu au renunţat nicio clipă în a-şi promova atacurile la adresa statului de drept din vara anului 2012.
    
"Prin acţiunile lor nu au făcut altceva decât să îndepărteze România de parcursul ei european. Iată, astăzi, încă nu au renunţat la a promova legea prin care doresc să-i scape de pedeapsă pe colegii lor care deja sunt condamnaţi sau pe cei care urmează să fie condamnaţi, iar pe de altă parte, îşi propun să promoveze un proiect de revizuire a Constituţiei care să-i trateze cu dispreţ pe români. Ei propun transformarea Parlamentului, pur şi simplu, într-o instanţă de judecată şi posibilitatea ca Parlamentul să cenzureze orice decizie a românilor, chiar dacă 22 de milioane de români îşi propun să abordeze o temă printr-un referendum", declarat liderul PDL.

Blaga: USL va păţi cu revizuirea Constituţia ce a păţit şi cu modificarea la Codul Penal  

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a mai ţinut să precizeze că PDL nu este de acord cu organizarea alegerilor europarlamentare simultan cu referendumul pentru revizuirea Constituţiei şi a apreciat că reprezentanţii USL vor "păţi cu revizuirea Constituţiei ce au păţit cu modificarea Codului Penal".
    
"Nu suntem de acord cu această cuplare. De fapt ei vor păţi cu Constituţia ce au păţit şi cu modificarea la Codul Penal", a spus Vasile Blaga.
    
Democrat-liberalul a arătat că nu vede vreun judecător al Curţii Constituţionale care ar putea da dreptate USL pe proiectul de revizuire a Constituţiei.
    
"Nu văd o Curte Constituţională care să aprobe un proiect de revizuire care nu ţine cont de voinţa poporului exprimată într-un referendum validat. De asemenea, nu văd cum ar putea fi un judecător în ţara asta de acord cu cenzurarea voinţei cetăţenilor, adică dacă 20 de milioane sau 10 milioane doresc să facă referendum pe o temă dată pur şi simplu îi poate opri Parlamentul. Aceste prevederi sunt astăzi în proiectul de revizuire propus de Antonescu. Nu văd un judecător care ar putea da dreptate USL pe un astfel de proiect de revizuire al Constituţiei", a explicat Vasile Blaga.
    
Guvernul va lua măsuri pentru organizarea, pe 24 şi 25 mai, a alegerilor pentru Parlamentul European şi a referendumului de modificare a Constituţiei.  Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
15 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza