Blaga: Cristian Preda, suspendat 6 luni din partid

Liderul PDL, Vasile Blaga, a anunţat că europarlamentarul Cristian Preda a fost suspendat din partid.

Adăugat: 3 Iunie 2013
Ultima actualizare:3 Iunie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Europarlamentarul Cristian Preda cataloghează drept "nedreaptă" decizia BPN al PDL în cazul său şi precizează că ia în considerare posibilitatea de a o contesta.
    
"Reproşurile care mi-au fost adresate au fost foarte diverse: de la ideea că, atunci când am fost prim-vicepreşedinte, nu am fost solidar cu PDL, până la reproşul că mi-am declarat public tristeţea pentru retrogradarea Rapidului, s-a spus aproape tot ceea ce poate concepe o minte omenească. Blogul acesta a fost aspru criticat. Nu-l voi schimba", mai scrie Preda pe blogul său.

Biroul Permanent Naţional al PDL a decis, luni, să îl suspende din partid pentru o perioadă de şase luni pe europarlamentarul Cristian Preda, a declarat preşedintele democrat-liberalilor, Vasile Blaga.

Liderul PDL susţine că i-a cerut lui Cristian Preda să aducă dovezi pentru acuzaţiile făcute în ultima perioadă la adresa partidului.

"Am acceptat prezenţa domniei sale la lucrările Biroului Permanent Naţional. Domnia sa şi-a spus punctul de vedere. Aproape toţi colegii şi-au spus punctul de vedere, iar soluţia votată cu patru abţineri, /dintre/ care trei doreau... excluderea domniei sale, a fost aceea de a-i fi suspendată calitatea de membru al Partidului Democrat Liberal pentru o perioadă de şase luni de zile", a spus Vasile Blaga.

Sancţiunea de suspendare pe şase luni, "foarte aspră"

El a arătat că nu au fost date alte sancţiuni altor colegi.
    
"Nu vor fi discutaţi alţi colegi, pentru că nu am considerat necesar să discutăm noi poziţii de solidaritate care pot exista între diferiţi membri de partid", a adăugat Blaga.
    
Democrat-liberalul a spus că sancţiunea de suspendare pe şase luni este foarte aspră, după ea urmând doar excluderea.
    
Blaga a mai apreciat că discuţiile din şedinţa BPN au fost "chiar drăguţe, sincere, deschise", iar Cristian Preda nu a avut o listă de revendicări, "a adus zero critici şi a răspuns întrebărilor colegilor".
    
Întrebat dacă europarlamentarul a făcut acuzaţii potrivit cărora membrii BPN au forţat demisiile lui Daniel Funeriu şi Theodor Baconschi, Blaga a spus: "Mi se pare că am fost la o altă şedinţă. Nu am avut astfel de discuţii. A spus că regretă că au plecat".

Preda: Declaraţiile făcute au produs o pagubă pentru PDL, fiindcă doi foşti miniştri au plecat

Europarlamentarul Cristian Preda a participat la şedinţa Biroului Permanent unde, afirmă el, a uzat de dreptul la apărare şi i-a reproşat preşedintelui PDL, Vasile Blaga, că nu respectă statutul partidului şi că doi foşti miniştri au demisionat din rândurile democrat liberalilor din cauza declaraţiilor făcute.  

"Cred că există, în continuare, o reţinere faţă de asumarea calităţii de membru de partid, care se supune orbeşte deciziilor conducerii. Eu am încercat să explic că un partid este o lume foarte complexă, foarte diversă, cu firi şi caractere diferite şi că dreptul la critică, dreptul la liberă exprimare trebuie respectat şi într-un partid politic. Declaraţiile făcute săptămâna trecută au produs o pagubă pentru Partidul Democrat Liberal, fiindcă doi foşti miniştri au plecat", a declarat Preda.

El a mai precizat că s-a discutat doar cazul său şi că nu i s-a cerut demisia, dar că a fost "ameninţat cu diverse forme fără să se precizeze ce se va întâmpla".

Preda a participat la şedinţa BPN, deşi nu a fost invitat.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
3 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza