Biletul unic RATB-METROREX va fi introdus în Bucureşti

Biletul unic RATB-METROREX va fi reintrodus în Bucureşti, în cadrul unui program-pilot care va funcţiona până la sfârşitul anului - a anunţat ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Adăugat: 27 Mai 2016
Ultima actualizare:27 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Transporturilor a adăugat că a pregătit un memorandum pentru colaborarea cu Primăria, una dintre teme fiind integrarea biletelor RATB.

Sistemul va fi disponibil în primă fază doar în 41 de staţii din cele 51 ale metroului, iar cartelele pentru transportul public de suprafaţă şi din subteran vor fi compatibile şi cu noile aparate care funcţionează fără atingere. 

"Am pregătit un memorandum pentru colaborarea cu Primăria pentru a trata toate acele probleme care în mod normal mergeau pe filieră birocratică, durau luni de zile. Aceste probleme vor fi tratate de o grupă comună care va analiza şi va decide rapid, va aduce către factorii de conducere, spre decizie, pentru nu mai întârzia proiectele. Una din teme este integrarea biletelor RATB cu metroul. Este un lucru pe care îl dorim cu toţii. Automatele care vor fi cumpărate în acest an pentru 41 de staţii de către metrou sunt compatibile, iar un grup de lucru, tehnicieni se vor asigura că sunt 100% cu cele ale RATB-ului. Va fi primul pas. La sfârşitul anului vom avea acest lucru implementat. Cu un bilet vom putea să circulăm, măcar la nivel experimental, pe aceste rute", a precizat Dan Costescu.

Acesta a mai spus că atât RATB cât şi METROREX vor putea vinde călătorii şi legitimaţii, iar la final cele două companii vor vedea cât a vândut fiecare şi vor putea face regularizarea, iar o companie va da diferenţa de bani celeilalte.

"Vor putea vinde ambele companii cartele, vor avea aparate care vor fi integrate prin sol sau prin sistemul magnetic, acel contactless, care e folosit şi acum, şi, printr-o sincronizare, călătorii vor putea folosi fie automatul sau cititorul de cartele de la metrou, fie pe cel din mijlocul de transport al RATB. La sfârşit, se numără câte călătorii au fost într-o parte, câte în alta, câte legitimaţii a vândut o parte, câte a vândut cealaltă şi se va face regularizarea - o companie va da diferenţa celeilalte companii", a precizat Dan Costescu, citat de Agerpres.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza