Bilanțul incendiului: 32 de morți și peste 90 de răniți

32 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar peste 90 sunt în stare critică şi gravă, în diverse spitale din Bucureşti, în urma incendiului de la Clubul Colectiv. În total, sunt internaţi 130 de răniţi.

Adăugat: 3 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:3 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Incediu la Clubul Colectiv din București. Sursa: captură TV
trimite pe mail

La Spitalul Universitar, situaţia a rămas neschimbată: după externările de ieri, în spital mai sunt internaţi 18 tineri, a declarat directorul medical Dragoş Daviţoiu.

"Aceiaşi nouă pacienţi intubaţi în stare critică gravă, din terapie intensivă; starea celor critici este staţionară, nu au suferit niciun fel de evoluţii semnificative. Nici în rău, nici în mai bine. Continuă monitorizarea şi tratamentul specific marilor arşi. Şi au mai rămas nouă pacienţi cu stare satisfăcătoare bună, care, sperăm noi, în cel mai scurt timp, vreo parte din ei măcar să îi externăm săptămâna aceasta", a spus Dragoş Daviţoiu.

La Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală sunt internaţi 21 de pacienţi, dintre care 15 se află la reanimare.

În stare staţionară sunt şase oameni şi este posibil ca astăzi sau mâine să înceapă grefările de piele, a explicat Andrei Mircea Carantino, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică.

"Facem în fiecare zi operaţii, pansamente, pansamente care sunt sângeroase, pentru că se face o debridare enzimatică cu nişte materiale speciale aduse din Israel şi începem să folosim substituenţii de piele şi chiar o să înceapă grefările, azi-mâine", a susținut Andrei Mircea Carantino.

Între timp, au început ceremoniile funerare pentru cei care şi-au pierdut viaţa în incendiu.

Patronii clubului, propunere de arestare preventivă

Acţionarii clubului bucureştean Colectiv, reţinuţi aseară de procurori, urmează să fie prezentaţi, astăzi, instanţei, cu propunerea de arestare preventivă sub acuzaţia de ucidere şi vătămare corporală din culpă.

Parchetul a confirmat oficial cauzele incendiului care, potrivit datelor preliminare, s-ar fi declanşat de la un spectacol pirotehnic desfăşurat în condiţii improprii, pe fundalul supraaglomerării localului.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza