Bilanţ provizoriu al atacului de la Barcelona: 13 morţi şi peste 100 de răniţi

Oficialii din Barcelona au anunţat un bilanţ provizoriu de 13 morţi şi peste 100 de răniţi, după atentatul de ieri, revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic.

Adăugat: 18 August 2017
Ultima actualizare:18 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Două persoane au fost arestate pentru presupusă legătură cu atacul, a spus şeful Poliţiei catalane, dar şoferul furgonetei care a provocat tragedia este căutat în continuare.

Ieşirile din Barcelona sunt controlate de poliţie.

Pe de altă parte, autorităţile din Barcelona au anunţat pentru astăzi un moment de reculegere în Placa Catalunya, în zona unde s-a produs atentatul.

Potrivit corespondentei RRA la Madrid 15 răniţi sunt în stare gravă, de aceea autorităţile presupun că numărul morţilor ar putea creşte.

Autorităţile au mai declarat că cetăţeanul marocan Driss Oukabir, arestat pentru legătura sa cu atentatul, este reţinut deoarece documentele sale de identitate au fost folosite pentru închirierea furgonetei.

În afară de el, de Oukabir, o altă persoană, cetăţean spaniol, cu domiciliul în Melia, în nordul Africii, a fost reţinută pentru legătura cu atentatul.

În plus, Poliţia catalană a informat şi că atentatul de pe Rambla, din Barcelona, are legătură cu explozia unei case în localitatea Alcanar, din provincia catalană Tarragona, întâmplat noaptea trecută.

Investigaţia în care apare şi traficul de droguri are un punct comun pe care autorităţile încearcă să îl stabilească în aceste momente.

Informaţiile sunt în continuare insuficiente, dar la Barcelona, în zona atentatului, oraşul începe să revină la normal.

O parte din turişti sunt conduşi spre locurile de cazare, nu şi în zone unde, deocamdată, cadavrele nu au fost ridicate de pe caldarâm, şi unde oamenii surprinşi la ora 17:00, de atac, au fost obligaţi de autorităţi să se adăpostească în magazine şi localuri.

La ieşirile şi intrările din oraş şi în toată regiunea, continuă să acţioneze dispozitivul special stabilit după atentat şi sunt controlate toate maşinile şi în scurt timp este aşteptat cu o declaraţie premierul Mariano Rajoy care şi-a întrerupt vacanţa şi tocmai a sosit la Barcelona.Autor:
Annamaria Damian
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza