Belgia încearcă să revină la normal, dar starea de tensiune persistă

Compania TAROM operează zboruri spre Belgia, dar pe aeroportul Ostende, oraş afla la 100 km de capitală, fiind însă asigurate gratuit autobuze pentru pasageri.

Adăugat: 4 Aprilie 2016
Ultima actualizare:4 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aeroportul internaţional Zaventem din Bruxelles încearcă să revină la normal după atacurile teroriste din 22 martie.

Bruxelles-ul într-adevăr încearcă să reintre în normalitate, dar situaţia rămâne tensionată, informează corespondenta RRA la Bruxelles.

Metroul şi transportul subteran circulă la jumătate din capacitate şi numai până în orele 19:00.

Compania de transport aşteaptă autorizaţia Consiliului de securitate al ţării.

Aeroportul internaţional Zaventem, redeschis ieri pentru trei zboruri simbolice, astăzi va continua să opereze alte 20, dar numai ale companiei naţionale, iar mâine sunt prevăzute 100 de zboruri.

Pasagerii sunt sfătuiţi să se prezinte cu trei ore înainte la aeroport şi să se informeze la companiile aeriene dacă există zboruri prevăzute în zilele care urmează.

Au fost luate măsuri suplimentare de preînregistrare a pasagerilor.

Presa belgiană dezvăluie astăzi că fraţii terorişti sinucigaşi de la aeroport şi de la staţia de metrou au închiriat un apartament sub o identitate false, protugheză, cu paşapoarte contrafăcute.

Cartierul Molenbeek, acuzat de presa internaţională ca fief al jihadiştilor, este locul unde există filiere unde tinerii musulmani primesc mesaje de a se alătura organizaţiei teroriste Statul Islamic, lucru recunoscut de Consiliul imamilor din Belgia.

Instituţiile europene au reînceput activitatea după vacanţa de Paşti şi sunt păzite cu armata şi poliţia. De altfel, patrule mixte ale acestora se află în continuare pe străzi, mai precizează corespondenta RRA.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza