BEC a stabilit formatul buletinului de vot. Află cum arată

Biroul Electoral Central a stabilit formatul buletinului de vot care va fi folosit în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie.

Adăugat: 9 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:10 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit unei decizii a BEC, publicată pe site-ul instituţiei, pe prima pagină a buletinului de vot se imprimă două patrulatere, egale între ele, cuprinzând numele și prenumele candidaților, în ordinea numărului de voturi valabil exprimate, obținute în primul tur de scrutin, de la stânga spre dreapta.

AICI Formatul buletinului de vot pentru turul al doilea

De asemenea, în colțul din stânga jos al fiecărui patrulater se înscriu prenumele și numele candidatului alianței electorale respective, iar în colțul din dreapta jos se înscrie denumirea prescurtată a alianței electorale.

Potrivit documentului BEC, prenumele și numele candidaților, precum și cuvintele ce se înscriu în interiorul patrulaterelor se tipăresc cu litere corp 12 verzale drepte.

În decizia BEC se mai precizează că a doua pagină a buletinului de vot nu va fi imprimată, urmând ca pe aceasta să se aplice ștampila de control de către președintele biroului electoral al fiecărei secții de votare.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:
10 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza