Băsescu: Ponta, mai preocupat de protejarea baronilor locali decât de nevoile românilor

Preşedintele Traian Băsescu afirmă că este surprins de faptul că "premierul Victor Ponta are o mai mare preocupare pentru protejarea baronilor locali şi pentru prezervarea propriei funcţii decât pentru nevoile reale ale românilor".

Adăugat: 14 Aprilie 2014
Ultima actualizare:14 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şeful statului Traian Băsescu a declarat, luni, într-un comunicat de presă, că premierul Victor Ponta ar trebui să se ocupe de crearea de locuri de muncă, renunţarea la acciza aplicată combustibililor şi îmbunătăţirea reală a condiţiilor de trai ale populaţiei, însă şeful Guvernului "are o mai mare preocupare pentru protejarea baronilor locali".
    
"Constat, cu surprindere, că prim-ministrul României, domnul Victor-Viorel Ponta, are o mai mare preocupare pentru protejarea baronilor locali şi pentru prezervarea propriei funcţii decât pentru nevoile reale ale românilor. Preocuparea domnului prim-ministru ar trebui să fie mai degrabă crearea de locuri de muncă, renunţarea la acciza aplicată combustibililor şi îmbunătăţirea reală a condiţiilor de trai ale populaţiei, creşterea colectărilor de venituri la bugetul de stat şi nu doar propaganda deşănţată prin care încearcă să ne convingă pe toţi ce bine o ducem sub guvernarea Ponta", afirmă Băsescu, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.
    
Preşedintele susţine că afirmaţiile premierului sunt "în tonul acţiunilor şi al declaraţiilor mincinoase cu care ne-a obişnuit deja şi care i-au adus un umilitor renume de mincinos".
    
"Pentru simpatia şi voturile baronilor locali ai PSD, domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta calcă din nou în picioare interesul şi nevoile reale ale românilor, alimentându-i, însă, şi cu minciuna că terenurile de la Nana ar fi fost achiziţionate de familia mea înainte de semnarea contractului de vânzare-cumpărare din data de 9 septembrie 2013", arată Băsescu.

Băsescu: Stăm la dispoziţia organelor de anchetă pentru a dovedi legalitatea de la Nana
    
Şeful statului spune că "furia" stârnită de achiziţionarea cinstită a terenului de la Nana confirmă că acesta a fost achiziţionat cu respectarea legii.
    
"Constat furia pe care a stârnit-o achiziţionarea cinstită a unui teren, printr-un credit bancar, şi uimirea liderilor PSD în faţa unei tranzacţii corecte şi legale a cărei investigare cu cât avansează mai mult, cu atât confirmă că s-a făcut cu respectarea deplină a legii. Este greu pentru domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta şi pentru baronii care şi-au dobândit terenuri în mod ilegal să înţeleagă că acestea pot fi cumpărate cinstit, în schimbul unui credit bancar. Obiceiul domniilor lor este să jefuiască terenuri de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice 'Gheorghe Ionescu-Şişeşti' sau de la Agenţia Domeniilor Statului (ADS)", spune preşedintele Băsescu.
    
El ţine să menţioneze că va sta la dispoziţia organelor de anchetă pentru a dovedi legalitatea tranzacţiei.
    
"Vă asigur că şi eu şi familia mea stăm oricând la dispoziţia organelor de anchetă pentru a dovedi legalitatea acestei tranzacţii şi pentru a demonta minciuna domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta. Fac precizarea că tranzacţia de la Nana este încheiată între doi subiecţi de drept privat, iar plăţile s-au făcut transparent, numai prin bănci, putând fi, cu uşurinţă, controlate de instituţiile statului care sunt interesate să dovedească adevărul în acest caz", mai spune preşedintele Băsescu.

Amintim că premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Parlament, că, în urma declaraţiilor şefului statului la adresa senatoarei Gabriela Firea, va fi depusă, marţi, o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu, pe care o doreşte semnată de cât mai mulţi parlamentari, inclusiv din opoziţie.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
14 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza