Băsescu: Parlamentul ar trebui dizolvat pentru modificările la Codul penal

Preşedintele Traian Băsescu susţine că modificările la Codul penal referitoare la obţinerea unei "superimunităţi" de către parlamentari, ar trebui să ducă la dizolvarea Parlamentului.

Adăugat: 12 Decembrie 2013
Ultima actualizare:12 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Traian Băsescu susţine că pentru ce a făcut Parlamentul marţi, referitor la modificările Codului penal şi legea amnistiei şi graţierii, ar trebui dizolvat.

"Acesta din 'marţea neagră' ar fi fost un motiv serios de dizolvare a unui Parlament care prin acţiunea lui generează deservicii uriaşe României. Şi aici nu trebuie să mai argumentez pentru că am văzut reacţia Comisiei Europene şi a aliaţilor noştri. România, dacă ar intra în vigoare modificările la Codul penal şi legea amnistiei şi graţierii, ar ieşi din criteriile de la Copenhaga, care sunt criteriile politice, ceea ce ar fi extrem de grav. Pentru aşa ceva un Parlament ar trebui dizolvat", a spus Băsescu, joi, la Adevărul Live.

Preşedintele Traian Băsescu susţine că reacţiile presei şi ale aliaţilor externi ai României la încercarea parlamentarilor de modificare a Codului Penal îi fac pe cei de la USL "să dea înapoi".

"Slavă Domnului! Încep (cei de la USL - n.r.) să se trezească. Este o tentativă de hoţie ordinară, dar eu sper ca reacţia mass-media, în primul rând, reacţia tuturor aliaţilor noştri majori, inclusiv a Comisiei Europene, îi va face să dea înapoi. Ăştia sunt ca hoţul pe care l-ai prins la furat cu ceasurile furate din casă la ieşire. Ce să facă hoţul? Lasă ceasurile şi pleacă. Asta au făcut ei acum. Eu cred că ar trebui să facă pasul înapoi. (...) Eu zic să nu le mai rediscute ', a spus Băsescu, într-un interviu pentru Adevărul Live.

Afirmaţia şefului statului a fost făcută ca reacţie la solicitarea preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, de a se rediscuta în Camera Deputaţilor modificările la Codul penal şi la propunerea acestuia de respingere a prevederilor care ar putea fi interpretate ca "superimunitate" pentru parlamentari.

Şeful statului a reafirmat că presiunile liderilor locali ai puterii, aşa-numiţii baroni, s-ar afla la originea acestei încercări de modificare a legislaţiei şi care, în opinia sa, este legată de cheltuirea banilor publici. Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
12 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza