Băsescu, către directorul CIA: Principala ţintă politică a României, consolidarea relaţiilor cu SUA

Directorul Central Intelligence AgencyCIA, John O. Brennan, a avut întrevederi cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Victor Ponta.

Adăugat: 18 Iunie 2013
Ultima actualizare:18 Iunie 2013

Politica Romaneasca
Foto: Directorul CIA, John O. Brennan şi Preşedintele Traian Băsescu
trimite pe mail

UPDATE Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, marţi, la Palatul Cotroceni, pe directorul CIA, John O. Brennan, căruia i-a mărturisit că principala ţintă politică a României este consolidarea relaţiilor cu SUA.
    
"Este principala noastră ţintă politică să consolidăm relaţiile cu SUA chiar dacă uneori, ca în cazul Kosovo, nu avem neapărat acelaşi punct de vedere, dar asta nu poate ridica vreun semn de întrebare în legătură cu determinarea noastră de a consolida relaţia cu SUA", a spus preşedintele Băsescu, în debutul întrevederii cu directorul CIA.

El şi-a mai exprimat aprecierea şi pentru creşterea şi stimularea investiţiilor din SUA în România după încheierea în 2001 a Declaraţiei privind Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI.
    
Directorul CIA, lui Băsescu: SIE şi SRI sunt remarcabile
    
La rândul său, directoul CIA, John O. Brennan, a declarat, în întrevederea cu preşedintele Traian Băsescu, că serviciile româneşti de informaţii, SIE şi SRI, sunt "cu adevărat remarcabile" şi sunt apreciate în Statele Unite.
    
Oficialul CIA a arătat că a fost ultima oară în Bucureşti în urmă cu 13-14 ani, când era abia la început parteneriatul între serviciile din cele două ţări, în prezent aliate în NATO.
    
"Faţă de ultima mea vizită, când eram la început, am remarcat efortul care a fost depus împreună, profesionalismul, priceperea, determinarea, motivaţia, integritatea şi curajul ofiţerilor de informaţii români. Atât SIE cât şi SRI sunt cu adevărat remarcabile şi noi apreciem acest lucru", a afirmat Brennan, la începutul întrevederii oficiale de la Palatul Cotroceni.

De asemenea, directorul CIA şi-a exprimat aprecierea pentru creşterea relaţiei cu serviciile din România, evidenţiind "profesionalismul", "inovarea", "integritatea" şi "curajul" ofiţerilor români.
    
La întâlnirea de la Palatul Cotroceni au fost prezenţi şi directorul SRI - George Maior, directorul SIE - Teodor Meleşcanu, precum şi însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA - Duane Butcher.

Premierul Ponta s-a întâlnit cu şeful CIA, John O. Brennan

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit marţi cu directorul Central Intelligence Agency, John O. Brennan, cei doi oficiali discutând despre cooperarea dintre cele două state, în cadrul parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii, informează Biroul de presă al Executivului.

La întalnire a participat şi directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), George Maior.

Întâlnirea a avut loc la Palatul Victoria.
    
Vizita oficialului american în România vine la o zi după cea efectuată de secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
18 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza