Băsescu a trecut testul pentru reconfirmarea brevetului de comandant de navă

Președintele Traian Băsescu a anunțat că a trecut cu bine de testarea pe simulatorul de navigație și că și-a revalidat brevetul de comandant de navă. Președintele a precizat că a trecut testul "cu brio".

Adăugat: 16 August 2013
Ultima actualizare:16 August 2013

Politica Romaneasca
Foto: Facebook
trimite pe mail

Șeful statului Traian Băsescu a obținut reconfirmarea brevetului de comandant de cursă lungă după ce a susținut, vineri, o testare pe un simulator de navigație la Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului de Transporturi Navale.

"A fost normal. Pentru mine nu poate fi ceva spectaculos. Partea de test, după familiarizare cu sistemele electornice de navigație, a fost scoaterea navei din portul Rotterdam și ancorarea ei, după ce am aflat că armatorul este un armator care nu prea are mulți bani și vrea să scoată o navă de 230 de metri fără remorcheră. Am scos-o, nu am lovit-o, armatorul e mulțumit", a spus Traian Băsescu după examenul ce a durat mai bine de 3 ore.

"Chiar mi-a plăcut să stau în simulator", a mai mărturisit șeful statului.

Traian Băsescu a adăugat că salariul unui comandant de navă este de 10.000 de euro.

Șeful statului a sosit la examen îmbrăcat în hainele de comandant de navă, în jurul orei 9:00.

"Este un examen, doar nu era să vin îmbrăcat în blugi", a explicat preşedintele.

Traian Băsescu a mărturisit vineri dimineață că are emoții, ca la orice alt examen.

"Nu există examen la care să nu ai emoţii. Şi am şi o problemă. Este prima dată de când m-am dat jos de pe navă când am întrerupt valabilitatea brevetului de comandant. Anul trecut mi-a expirat dreptul de a mă urca pe o navă în funcţia de comandant pentru că am fost ocupat cu suspendarea", a spus şeful statului râzând.

Băsescu: Ţara este mai greu de condus decât o navă

Președeintele Traian Băsescu susține că o țară este mai greu de condus decât o navă.

"Ţara este mai greu de condus decât o navă. La bordul navei comandantul nu prea are opoziţie", a spus președintele.

Cursul pentru reconfirmarea brevetului are o durată totală de 40 de ore.

Joi, Traian Băsescu a spus că a învățat până la 6 dimineața pentru că vineri are un test în cadrul cursurilor de reconfirmare a brevetului de comandant de navă, afirmând că ar fi rușinos să nu ia testul.

"Am învăţat până dimineaţă la 6:00 pentru că mâine am un test. Mi-am terminat temele şi am venit aici", a spus, joi, președintele.

Șeful statului a adăugat că a început aceste cursuri pentru că este vorba despre sentimentul său de siguranţă.

"Fac parte din sentimentul meu de siguranţă. Ştiu că am o meserie foarte bună. E o invitaţie şi către alţi politiceni ca înainte să facă politică să fie foarte buni în meseria lor", a mai spus Traian Băsescu.

Ponta: Dacă e comandant cum a fost preşedinte, eu sigur nu îi dau brevetul lui Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Suceava, că, dacă va mai fi interimar la Transporturi, el nu-i va semna noul brevet de comandant de navă preşedintelui Traian Băsescu, pe care îl va chema să-l testeze personal, informează Mediafax.
   
"Având în vedere manifestările din ultima perioadă ale domnului preşedinte Traian Băsescu, manifestări ce dau nişte semne de inconsecvenţă, de incoerenţă, de lipsă de echilibru, dacă mai sunt eu ministru, îl chem personal ca să-l testez. Dacă se comportă şi pe navă cum s-a comportat îl ultima perioadă ca preşedinte, sigur nu-i dau brevetul. Poate iar dă foc la navă, ca la Rouen", a afirmat Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a urmat cursurile de reconfirmare a brevetului de comandant în august 2007, tot la CERONAV, iar acestea au expirat în august 2012.
   
În 1976, șeful statului a absolvit Institutul de Marină "Mircea cel Bătrân", Facultatea de Navigaţie, Secţia Comercială.
   
Începutul activităţii profesionale a lui Traian Băsescu a avut loc tot în domeniul naval, acesta fiind ofiţer maritim gradele III, II şi I, pe nave de mare tonaj, la Navrom Constanţa.

În perioada 1981-1987 a fost căpitan de cursă lungă şi comandant al navelor Argeş, Crişana şi Biruinţa, iar între 1987 şi 1989 a fost şef al Agenţiei NAVROM din Anvers.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
16 August 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza