Barack Obama, prezent la minisummit-ul dedicat crizei refugiaţilor

Criza refugiaţilor, campania împotriva grupării radicale Statul Islamic şi situaţia din Libia vor fi discutate, astăzi, în cadrul unui minisummit care se desfăşoară la Hanovra, în Germania.

Adăugat: 25 Aprilie 2016
Ultima actualizare:25 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La summit participă, alături de cancelarul german Angela Merkel, preşedintele american Barack Obama, omologul său francez, François Hollande, şi premierii Italiei şi Marii Britanii, Matteo Renzi şi David Cameron.

Cei cinci lideri vor analiza şi situaţia din Siria, în contextul în care acordul de suspendare a ostilităţilor din aceaştă ţară pare tot mai fragil, ceea ce îl îngrijorează pe liderul de la Casa Albă.  

"Suntem profund îngrijoraţi de intensificarea luptelor din Siria, în ultimele zile, şi suntem de părere că singura soluţie reală durabilă este soluţia politică, în urma căreia ţara să avanseze către un guvern care să îi reprezinte pe toţi sirienii", a spus Obama.

Preşedintele american, Barack Obama, se află în Germania şi pentru a promova acordul de liber-schimb dintre Statele Unite şi Uniunea Europeană.

Congresul american, dominat de republicani, nu este favorabil acestui acord, iar în mai multe ţări europene se consideră că acest tratat va avantaja mai degrabă corporaţiile, şi nu pe consumatorii europeni.Autor:
Mihaela Mihai
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza