Banii europeni pentru dezvoltare rurală pot fi accesați mai ușor

Cele opt miliarde de euro disponibili prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală sunt mult mai accesibili în actualul exerciţiu bugetar.

Adăugat: 7 Iulie 2015
Ultima actualizare:7 Iulie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Banii europeni pentru dezvoltare rurală pot fi accesaţi mult mai uşor.

Procedurile au fost simplificate pentru exerciţiul bugetar 2014-2020.

La Braşov, cei interesaţi pot deja să-şi depună proiectele.

Cele opt miliarde de euro disponibili prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală sunt mult mai accesibili în actualul exerciţiu bugetar.

Attila Székely, consultant în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov a declarat că au fost mai multe schimbări pozitive în acest sens.

"Cea mai mare schimbare aş putea zice se referă la modalitatea de depunere a acestor proiecte, care se va realiza online, deci practic pe o platformă creată de agenţie. De asemenea, multe elemente sunt simplificate. Punctajele pentru aceste proiecte sunt regândite. Toate acestea sunt menite să încurajeze şi să simplifice oarecum accesarea acestor fonduri", a spus Attila Székely.

În judeţul Braşov, în perioada 2007-2013 au fost accesaţi peste 35 de milioane de euro din fondurile dedicate mediului rural.

Pentru exerciţiul bugetar 2014-2020 pot fi accesate proiecte de modernizare a instalaţiilor agricole şi pentru instalarea tinerilor fermieri.

Toate aceste modificări pot fi aflate de la Camerele de Comerţ şi Industrie din fiecare judeţ, unde se oferă consultanţă gratuită pentru persoanele care doresc să acceseze fonduri europene.Autor:
Mădălin Iacob
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza