Bănicioiu vrea măsuri pentru motivarea personalului din sistemul sanitar

Ministrul Sănătății avertizează că spitalele vor rămâne fără specialiști, dacă nu se iau măsuri privind motivarea personalului.

Adăugat: 19 Aprilie 2015
Ultima actualizare:19 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății
trimite pe mail

România trebuie să ia rapid măsuri pentru motivarea personalului din sistemul sanitar, altfel spitalele vor rămâne în curând fără specialişti, a spus ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, într-un interviu pentru B1 TV.

El a apreciat că, pe lângă salariile mici, un alt factor care a contribuit la migraţia medicilor spre vest a fost blocarea posturilor.

"Noi, când am blocat posturile, toate promoţiile de medici care au terminat specialitatea în România, din 2010 până în 2014, au trebuit să plece neavând cum să se angajeze în România, deci i-am gonit noi. Mulţi plecau pentru că, într-adevăr, concurenţa cu vestul e dezavantajoasă nouă, adică acolo un medic specialist poate să ajungă la câteva mii bune de euro pe lună, dar mulţi, culmea, nu pleacă pentru bani. Dacă noi nu luăm măsuri în 2015, în doi, trei ani va fi o mare problemă să mai găseşti un specialist în România", a spus Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a precizat că posturile au fost deblocate şi din octombrie au fost angajate aproximativ 4.500 de persoane, urmând ca şi anul acesta să continue angajările pentru a reduce din deficitul de 40 de mii de posturi.

La lipsa de resurse umane şi numărul insuficient de spitale se adaugă şi faptul că numărul bolnavilor este în creştere: 500 de mii de români suferă de cancer şi peste 2 milioane au hepatita B şi C,  a mai spus ministrul sănătăţii.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza