Bănicioiu promite mărirea salariilor medicilor

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a cerut sprijinul Parlamentului pentru adoptarea unui proiect de lege elaborat de Guvern pentru mărirea salariilor medicilor.

Adăugat: 26 Mai 2015
Ultima actualizare:26 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii
trimite pe mail

Medicii care lucrează în spitale ar putea primi bani mai mulţi şi alte facilităţi, astfel încât să nu mai plece din tară.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a cerut sprijinul Parlamentului pentru adoptarea unui proiect de lege elaborat de Guvern în acest sens.

El a fost prezent ieri în plenul Camerei Deputaţilor la o dezbatere organizată de Grupul PSD.  

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a subliniat că există o preocupare constantă pentru stoparea plecării medicilor din ţară.

Una dintre măsurile luate este iniţiativa legislativă a Guvernului, aflată deja în dezbaterea Parlamentului, la Senat, a spus ministrul sănătăţii

"Este vorba de o majorare a veniturilor medicilor. Este adevărat, este o regândirea sistemului, prin acordarea de facilităţi şi, practic, prin posibilitatea ca printr-o muncă pe care o desfăşori în spitalul public şi pentru pacienţi privaţi să poţi fi remunerat suplimentar", a spus Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a reamintit, totodată, că pentru gărzile efectuate de medici în zilele de repaus săptămânal şi cele din timpul sărbătorilor legale se acordă un spor de până la 100%.

Pentru asigurarea continuităţii gărzilor, ministerul propune includerea în acest sistem a medicilor din anul III de rezidenţiat, sub supravegherea unui medic specialist, a mai spus Nicolae Bănicioiu.

PNL: Măsurile sunt puţine şi vin prea târziu

Măsura a fost criticată de deputatul PNL Horia Cristian.

"Eu cred că lucru ăsta este de neconceput, pentru că sistemul de pregătire este - ca să fiu eufemistic - foarte slab. Într-un final, cred că problema este complexă şi ea necesită viziune, ea necesită o discuţie amplă, care să cuprindă măsuri complexe", a susţinut Horia Cristian.

Deputatul liberal a subliniat că măsurile organizatorice şi salariale pentru medici lansate de Guvern pentru sistemul sanitar sunt puţine şi vin prea târziu. 

Educaţie sanitară în şcoli

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a mai spus că din toamnă în programa şcolară ar putea fi introdusă o nouă materie: Educaţie sanitară.

Cursurile ar urma să fie predate de specialişti, iar elevii vor învăţa noţiuni generale, adaptate fiecărei categorii de vârstă.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
26 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza