Bani în plus de la FMI pentru România

Reprezentanţii FMI poartă negocieri privind creşterea salariului minim pe economie, codul muncii şi legea salarizării şi nu exclud eliberarea unei tranşe suplimentare din împrumutul cu Fondul.

Adăugat: 26 Octombrie 2010
Ultima actualizare:26 Octombrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

FMI ar putea elibera o tranşă suplimentară de bani până la sfârşitul acestui an, a anunţat şeful misiunii Fondului, aflat zilele acestea în ţara noastră.


Jeffrey Franks şi-a continuat întâlnirile cu responsabilii români.


La discuţiile cu sindicatele, expertul american a arătat că va studia posibilitatea creşterii salariului mininim pe economie.


Membrii misiunii FMI au avut întâlniri cu reprezentanţii Băncii Naţionale, ai sindicatelor, ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi ai Ministerului Sănătăţii.


După întâlnirea de la Banca Centrală, şeful misiunii, Jeffrey Franks, a declarat că până la finalul anului ar putea fi eliberată o nouă tranşă de împrumut ce va intra în rezervele internaţionale ale BNR.


Cu liderii sindicali au fost abordate, printre altele, aspecte legate de majorarea salariului minim, codul muncii, absorbţia fondurilor europene sau salarizarea bugetarilor.


 După întâlnire, preşedintele Cartel Alfa,  Bogdan Hossu, a declarat, că trebuie găsite soluţii în privinţa Legii salarizării unitare, pentru a se evita conflictele.   


"Trebuie să se găsească o soluţie care să elimine posibile conflicte sociale şi un lung proces în justiţie", a spus Bogdan Hossu.


El a mai adăugat că reprezentanţii FMI au fost de acord să discute despre majorarea salariului minim, însă şi-a exprimat îngrijorarea că acest lucru ar putea afecta negativ rata şomajului.   


"Orice creştere a salariului minim trebuie studiată şi calculată cu mare grijă, pentru că o majorare nesustenabilă poate cauza efecte negative importante. S-ar putea să fie puţin loc pentru o creştere, însă trebuie să vedem cu cât, asta urmând a fi stabilit după un calcul foarte atentet", a spus Jffrey Franks.
 Autor:
Iulian Olescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
26 Octombrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza