Băncile din ţările UE, testate de Banca Centrală Europeană

Banca Centrală Europeană a anunţat azi rezultatele testelor de stres la care au fost supuse 130 de bănci europene.

Adăugat: 26 Octombrie 2014
Ultima actualizare:26 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

BCE, care va prelua de la începutul lunii viitoare activitatea de supervizare bancară în zona euro, a dorit să evalueze "starea de sănătate" a celor mai mari bănci printr-o analiză amănunţită a calităţii activelor şi, de asemenea, a capacităţii lor de a face faţă unor situaţii dificile pe piaţa fiscală.

La 25 dintre instituţiile bancare controlate, printre care se regăsesc şi unele prezente în România, au fost identificate probleme de deficit de capital.

Băncile trebuie să elaboreze în următoarele două săptămâni un plan de compensare, prin care toate aceste lipsuri să fie rezolvate până la jumătatea anului viitor.

Rezultatele prezentate astăzi sunt punctul de plecare al procesului de supraveghere permanentă, în cadrul căreia Bănca Centrală Europeană va face evaluări asupra riscurilor, asupra deciziilor sau cu privire la situaţia capitalului şi a lichidităţilor din bănci.

De menţionat că autorităţile financiare din Uniunea Europeană au declarat că 24 dintre cele mai mari bănci din zona euro au picat testul de stres.

Autoritatea de supraveghere a băncilor din UE a precizat că a verificat peste 120 de bănci pentru a stabili dacă acestea au sau nu suficiente rezerve de capital cu care să facă faţă creşterii foarte mari a costurilor cu împrumuturile şi cu scăderea nivelului de încredere în economiile UE, subliniază corespondenţii BBC, transmite Rador.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza