Băncile care au acordat credite în franci elvețieni, amenințate cu procese

Avocații susțin că băncile s-ar putea confrunta cu procese din partea consumatorilor, care sunt scutite de taxa de timbru.

Adăugat: 20 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:20 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Băncile din România care au acordat credite în franci elveţieni s-ar putea confrunta, în perioada următoare, cu zeci de mii de procese pentru clauze abuzive, este de părere avocatul Marius Colţuc.

El a explicat, într-o conferinţă de presă, care este soluţia pentru atenuarea efectelor negative ale creşterii monedei elveţiene.

"Să se solicite pe lângă procesul acela de cont de denominare îngheţarea între ghilimele sau neplata ratelor pe durata desfăşurării procesului pe fond. Este singura opţiune fără a fi părtinitor că suntem avocaţi, că vrem procese, vrem clienţi ş.a.m.d. Aceste procese se pot depune şi singular de către consumator, sunt scutite de taxă de timbru pur şi simplu se expune instanţei de judecată situaţia excepţională de urgenţă temporară din respectivul contract de credit, iar instanţa din punctul nostru de vedere din oficiu trebuie să analizeze", a spus Marius Colţuc.

Potrivit avocatului Marius Colţuc, în ultimele trei luni ale anului trecut au fost iniţiate de către clienţi circa 1.000 de procese pentru clauze abuzive introduse de bănci în contractele de credit, transmite reporterul RRA, Florentina Varga.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
20 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza