Banca Mondială şi-a îmbunătăţit estimările privind creşterea economică a României

Banca Mondială susţine că este de aşteptat să crească deficitul bugetar şi recomandă guvernului de la Bucureşti să ţină sub control cheltuirea banilor publici.

Adăugat: 22 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:22 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Banca Mondială şi-a îmbunătăţit estimările privind creşterea economică a României anul acesta până la 5,1%, faţă de 4%, cât estima în luna iunie.

Potrivit Raportului Economic pentru Europa şi Asia Centrală, instituţia financiară internaţională a avertizat însă că, după această perioada de creştere, va urma în 2017 o încetinire a creşterii economiei româneşti la 3,8% şi la 3,4% peste doi ani.

Banca Mondială susţine că este de aşteptat să crească deficitul bugetar şi recomandă guvernului de la Bucureşti să ţină sub control cheltuirea banilor publici, dar şi sistemul de taxe şi impozie, pentru a evita intrarea în procedura de deficit excesiv.

De asemenea, în raportul menţionat se arată că apropierea alegerilor din luna decembrie riscă să determine o nouă încetinire a ritmului de implementare a reformelor structurale.

Recent, Fondul Monetar Internaţional a prognozat că România va înregistra anul acesta cea mai mare creştere economică din Europa, de 5%, iar Comisia Europeană a revizuit în creştere acest indice, la 5,2%.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza