Baconschi îndeamnă la unitate în R. Moldova

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, îndeamnă la unitatea Alianţa pentru Integrare Europeană, aflată la putere în Republica Moldova, în urma înlăturării Partidului Comuniştilor. Aprecierea de politică internă a fost făcută la Chişinău într-o conferinţă

Adăugat: 29 Septembrie 2010
Ultima actualizare:29 Septembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Oficialul moldovean a salutat normalizarea relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări şi a oferit, la rândul său, explicaţii cu privire la tensiunile interne din Alianţă.

 

 

Moldova se pregăteşte de alegeri parlamentare în umbra referendumului eşuat din 5 septembrie şi în condiţii tensionate în interiorul coaliţiei prodemocrate, dar ministrul de Externe, Iurie Leancă, respinge termenul eşec.

 

 

El a declarat că referendumul a fost, în fapt, un exerciţiu de democratie, indiferent de rezultat.

 

 

Ministrul Leancă a admis însă că în coaliţia prodemocrată sunt discuţii aprinse.

 

 

"Moldova are nevoie de Alianţa pentru Integrare Europeană pentru a progresa"


 

Şi totuşi ce se va întâmpla în relaţia România - Republica Moldova, dacă alegerile parlamentare vor trimite forţele prodemocratice în opoziţie.
 

 

Ministrul român de Externe, Teodor Baconschi, a insistat că dacă în Republica Moldova este democraţie, atunci şi proiectul "Strategia România în ţara vecină" este pe termen lung.
 

 

Oficialul a recomandat forţelor prodemocrate moldovene să-şi transmită mesajul tuturor cetăţenilor moldoveni, indiferent de etnie, limba vorbită, ori locul în care îşi au domiciliul.  
 

 

"Este important să rămâneţi uniţi, este important să vă explicaţi politicile, să daţi un mesaj unitar, astfel încât toţi cetăţenii Republicii Moldova să înţeleagă adevărul şi anume că Alianţa pentru Integrare Europeană este cel mai bun vehicul politic pe care îl au în mod democratic, pentru ca viaţa lor să se îmbunăţăţească, într-un timp cât mai scurt", a declarat Teodor Baconschi.Autor:
Carmen Gavrilă
Adăugat:
29 Septembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza