Azi, primele şedinţe în plen la Senat şi Camera Deputaţilor

Senatul şi Camera Deputaţilor nou alese se reunesc astăzi în şedinţe separate, potrivit decretului de convocare formulat de preşedintele Klaus Iohannis.

Adăugat: 20 Decembrie 2016
Ultima actualizare:20 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: arhivă
trimite pe mail

Legislativul trebuie să valideze mandatele de parlamentari, să constituie grupurile parlamentare şi să stabilească apoi componenţa Birourilor Permanente.

Ieri a fost prima zi de muncă pentru noii parlamentari - şi-au făcut fotografiile oficiale, au depus acte şi au completat formulare.

Aceştia urmează să depună mâine jurământul.  

Până la alegerea Birourilor Permanente, lucrările Camerei Deputaţilor şi ale Senatului vor fi conduse de cei mai în vârstă parlamentari, respectiv Leon Dănăilă, din partea PNL, la Senat şi Miron Ignat, de la minorităţi, la Camera Deputaţilor.

În prima şedinţă de plen, programată la ora 12:00, cele două Camere ale Parlamentului vor alege fiecare câte o comisie de validare a mandatelor.

Până atunci, toţi parlamentarii trebuie să completeze o declaraţie pe propria răspundere privind calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii, dacă este cazul, şi să depună un curriculum vitae.

Ieri, aceste formalităţi au fost făcute de senatori şi deputaţi aflaţi la primul mandat sau de alţii cu mai multă experienţă în legislativ.

politicaromaneasca.ro transmite LIVE VIDEO, şedinţa de plenului Camerei Deputaţilor.
 Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza