Avram Iancu, comemorat la Țebea

După 146 de ani de la moartea eroului naţional Avram Iancu, la Ţebea au avut loc mai multe manifestări comemorative la care au participat aproximativ 4.000 de persoane.

Adăugat: 10 Septembrie 2018
Ultima actualizare:10 Septembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sărbătoarea de la Ţebea a început cu un ceremonial militar şi religios în memoria lui Avram Iancu, de la moartea căruia se împlinesc 146 de ani.

Ca în fiecare an, la ceremoniile de la Ţebea au luat parte mai mulţi mebrii ai guvernului şi parlamentari. Vicepremierul Paul Stănescu s-a aflat pentru prima oară la acest eveniment al cărui mesaj îl condideră de maximă actualitate:

"Chiar am fost mişcat în primul rând ca om, nu ca om politic neapărat, pentru că ce se întâmplă în Ardeal în această zi minunată, cu adevărat sărbătoare naţională, cred că trebuie să fie învăţătură pentru noi toţi. Să gândim pozitiv, să fim cât mai uniţi, să gândim cu toţii pentru România şi pentru români", a spus Paul Stănescu.

Tot pentru prima dată a ajuns la Ţebea şi Ştefan Gros în vârstă de 101 ani.

El spune că, după ce a trăit atmosfera de aici, vrea să ajungă şi la Alba Iulia de Ziua Unirii.

"De mulţi ani mi-a tot fost gândul să vin, şi după ce am trecut suta de ani mi-a venit rândul şi am venit. Foarte frumos! Parcă nu am cuvinte să vă pot spune exact ce plăcere am. Pare că simt că îmi creşte inima în mine!", a susținut Ştefan Gros.

Chiar dacă suntem în Anul Centenar şi organizatorii mizau pe cel puţin 10.000 de participanţi, numărul celor care au venit la Ţebea nu a depăsit 4.000 de persoane.Autor:
Ilie Pintea
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Septembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza