Avram Iancu, comemorat la Țebea

Serbările naționale de la Țebea marchează împlinirea a 144 de ani de la moartea celui mai mare erou naţional al românilor din Ardeal, Avram Iancu.

Adăugat: 11 Septembrie 2016
Ultima actualizare:11 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Peste 3.000 de persoane se află în judeţul Hunedoara, la manifestările organizate în memoria lui Avram Iancu.

Serbările naţionale de la Ţebea, de astăzi, marchează împlinirea a 144 de ani de la moartea celui mai mare erou naţional al românilor din Ardeal şi unul dintre conducătorii revoluţiei de la 1848 în Transilvania.

Cu puţin înainte de ora 13.00,  ceremonialul militar şi religios de la Ţebea a luat sfârşit, odată cu defilarea detaşamentului de onoare al Batalionului 26 Vânători de Munte din Brad.

La mormântul lui Avram Iancu au depus coroane de flori liderii politici prezenţi, dar şi reprezentanţi ai Preşedinţiei, ai parlamentului şi ai guvernului.

Chiar dacă la ediţia din acest an participă mai puţini oameni, am văzut printre cei prezenţi delegaţii ale moţilor din satele Ţării Zarandului, veterani de război din Alba şi Hunedoara, dar şi tulnicăresele din Apuseni, nelipsite de la nici o ediţie a acestui eveniment.

Serbările naţionale de la Ţebea continuă pe Câmpia Moţilor cu un amplu spectacol de muzică populară ce se va încheia abia spre seară.Autor:
Ilie Pintea
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza