Avocatul Poporului se sesizează în legătură cu incendiul provocat la Penitenciarul Iaşi

Avocatul Poporului anunţă că s-a sesizat din oficiu şi că efectueauză o anchetă cu privire la incidentele de la Penitenciarul Iaşi.

Adăugat: 12 Iulie 2016
Ultima actualizare:12 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ciorbea, Avocatul Poporului
trimite pe mail

De menţionat că la acest penitenciar,  mai mulţi deţinuţi  au incediat, dimineaţă,  o celulă în semn de protest faţă de condiţiile de detenţie.

Purtătorul de cuvînt al instituţiei, Matei Vîrtosu precizează,  într-un comunicat,  că ancheta este realizată de către reprezentanţii Domeniului pentru prevenirea torturii - Centrul zonal Bacău şi ai Biroului Teritorial Iaşi al Avocatului Poporului.

În acelaşi comunicat,  Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, face un apel la deţinuţii aflaţi în Penitenciarul Iaşi să înceteze protestele şi să poarte un dialog normal şi legal cu reprezentanţii  autorităţilor.

Amintim ca mai mulţi deţinuţii aflaţi în curtea de plimbare a  Penitenciarului Iaşi au reluat dimineaţă protestele din seara zilei precedente, nemulţumiţi de condiţiile de detenţie şi de conducerea unităţii.

Ulterior a fost incendiată o cameră de detenţie iar angajaţii au intervenit pentru evacuarea celor cazaţi în camera respectivă,  au anunţat reprezentanţii Penitenciarului Iaşi în comunicatul remis preseiAutor:
Petruţa Dinu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza