Avocatul Poporului recomandă internarea de urgenţă a lui Sorin Oprescu

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea recomandă conducerii Centrului de Arestare Preventivă, să îl ducă de urgenţă pe Sorin Oprescu, la un spital cardiologic dotat cu aparatură de specialitate.

Adăugat: 25 Septembrie 2015
Ultima actualizare:25 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Avocatul Poporului, Victor Ciorbea
trimite pe mail

Astfel, consideră Victor Ciorbea, se va permite investigarea adecvată a pacientului,

Într-o conferinţă de presă, organizată în această seară, Avocatul Poporului a făcut această recomandare după ce s-a autosesizat în cazul primarului general suspendat al Capitalei.

Declaraţia a survenit în urma efectuării unor verificări la sediul arestului pentru a stabili dacă lui Sorin Oprescu i se respectă dreptul la viaţă, la integritate fizică şi psihică, dar şi dreptul la ocrotirea sănătăţii.

Amintim că şi avocatul edilului a reclamat faptul că dreptul la sănătate al clientului său a fost încălcat în urmă cu câteva zile, când Sorin Oprescu s-a simţit rău şi a fost consultat la Spitalul Sfântul Ioan, la care este arondat arestul, deşi solicitase un consult cardiologic de specialitate.

Azi, Tribunalul Bucureşti a respins cererea lui Sorin Oprescu  de înlocuire a măsurii cu una mai uşoară, astfel că acesta rămâne în arest preventiv.

Oprescu este în arest preventiv de la începutul lunii, pentru luare de mită.

Potrivit DNA, în ultimi doi ani, el ar fi aderat la un grup bine organizat înfiinţat în administraţia locală, care pretindea de la firmele care doreau contracte cu instituţiile din subordinea primarului un tarif de 70 la sută din profitul brut realizat din execuţia contractelor respective.

Sorin Oprescu este arestat preventiv, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a respins contestaţia împotriva deciziei instanţei inferioare de a emite mandat pe numele său.

Procurorii DNA îl acuză pe Oprescu că ar fi primit 25.000 de euro mită şi susţin că a aderat la un grup organizat creat în administraţia locală, care pretindea o parte din câştiguri de la firmele care doreau contracte publice.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza