Aviz favorabil pentru bugetul de stat şi al asigurărilor sociale

Fondurile repartizate Ministerului Muncii de la bugetul de stat sunt mai mari cu aproximativ 23%, fiind suplimentate plafoanele pentru pensii, şomaj şi stimularea ocupării şi a angajatorilor.

Adăugat: 16 Decembrie 2014
Ultima actualizare:16 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Rovana Plumb, ministrul Muncii
trimite pe mail

Bugetul asigurărilor sociale şi cel de stat au primit avize favorabile din partea comisiilor parlamentare pentru muncă, reunite.

Pentru bugetul asigurărilor sociale au fost aprobate mai multe amendamente care prevăd, printre altele, măsuri de creştere a ocupării persoanelor din grupurile vulnerabile.

Fondurile repartizate Ministerului Muncii de la bugetul de stat sunt mai mari cu aproximativ 23%, fiind suplimentate plafoanele pentru pensii, şomaj şi stimularea ocupării şi a angajatorilor, a declarat ministrul Muncii, Rovana Plumb.  

"Pensiile tuturor românilor care primesc acest drept să fie majorate cu cinci puncte procentuale. De asemenea, pensiile minime sociale să crească de la 350 de lei la 400 de lei, pentru 616.000 de pensionari, şi, de asemenea, să susţină toate măsurile adoptate de către guvern în domeniul protecţiei sociale", a spus Rovana Plumb.

Opoziţia a criticat alocările bugetare, spunând că măsurile care urmează să fie finanţate nu vor conduce la stimularea natalităţii, susţinerea familiei şi creşterea numărului locurilor de muncă în rândul tinerilor şi al persoanelor trecute de 50 de ani.

Comisiile parlamentare de afaceri europene au avizat pozitiv şi bugetul Ministerului Fondurilor Europene.

Suma totală este de puţin peste cinci milioane de lei iar ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, a declarat, pentru Radio România Actualităţi, că este un buget care presupune că, anul viitor, proiectele europene vor beneficia de finanţarea necesarăAutor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
16 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza