Aviz favorabil pentru arestarea preventivă a deputatului CătălinTeodorescu

Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a avizat favorabil solicitarea de încuviinţare a cererii de arestare preventivă a deputatului Cătălin Florin Teodorescu.

Adăugat: 2 Decembrie 2014
Ultima actualizare:2 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Cătălin Teodorescu, deputat PDL
trimite pe mail

Deputaţii au votat în majoritate, 14 voturi "pentru" şi un singur vot "împotrivă" solicitarea procurorilor DNA.

Deputatul PDL, Cătălin Florin Teodorescu este acuzat de abuz în serviciu în dosarul şefei DIICOT, Alina Bica.

Potrivit comunicatului DNA, în calitatea sa de fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, Cătălin Teodorescu a săvârşit o infracţiune de corupţie, iar privarea de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal.

În acest sens, trebuie avute în vedere gravitatea faptelor, modul şi circumstanţele de comitere a acestora, anturajul şi mediul din care provine inculpatul, antecedentele penale şi celelalte împrejurări privitoare la persoana acestuia, se arată în comunicat.

DNA arată că, la data de 15 martie 2011, Cătălin Teodorescu şi Oana Vasilescu, în calitate de membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, prin exercitarea abuzivă a atribuţiilor de serviciu, au aprobat, în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Emil Nuţiu, prin care a fost stabilită valoarea de 377.282.300 lei pentru un teren în suprafaţă de 13 hectare, situat în Bucureşti, prin supraevaluarea acestuia, ceea ce a condus la un prejudiciu de 263.327.559 lei, (echivalentul a 62.548.113 euro, reprezentând supraevaluarea), concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase.

Pentru deputatul UDMR, Marko Attila, cererea respinsă

În cazul deputatului UDMR  Marko Attila, cercetat în acelaşi dosar, cererea procurorilor a fost respinsă cu 13 voturi pentru, 2 împotrivă şi 2 abţineri.

Respingerea este motivată prin lipsa de qvorum.

Pentru ca cererea să fi fost admisă ar fi fost nevoie de 14 voturi pentru.

Votul decizional în acest caz aparţine plenului Camerei Deputaţilor, precizează redactorul RRA, Alexandra Cristea Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alexandra Cristea
Adăugat:
2 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza