Aviz favorabil pentru arestarea deputatului Ion Ochi

Deputatul PSD Ion Ochi este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu în formă continuată.

Adăugat: 27 Aprilie 2015
Ultima actualizare:27 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Ion Ochi, deputat PSD
trimite pe mail

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz favorabil solicitării DNA referitoare la reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului PSD, Ion Ochi.

Social-democratul este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.

"Au fost prezenţi 23 de membri ai comisiei, la reţinere au fost 13 voturi 'da', 5 voturi 'nu', 4 abţineri iar un vot a fost anulat. La arestare au fost 13 voturi 'da', 4 'nu', 5 abţineri, un vot anulat", a declarat vicepreşedintele comisiei, Ciprian Nica.

Deputatul Ion Ochi a precizat că dosarul său a mai fost investigat şi în 2012, iar atunci procurorii au decis neînceperea urmăririi penale.

Votul decisiv asupra solicitării procurorilor anticorupţie va fi dat miercuri de Plenul Camerei Deputaţilor,  a anunţat secretarul Camerei, Niculae Mircovici, după şedinţa Biroului permanent.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Ion Ochi, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov la data faptelor, pentru luare de mită şi abuz în serviciu în formă continuată.

Potrivit DNA, în a doua jumătate a anului 2011, fără respectarea prevederilor OUG 34/2006 privind achiziţiile publice, Ion Ochi, în calitate de vicepreşedinte CJ Braşov, a convenit cu Nica Cristian Dorin ca firma acestuia să execute lucrări de reparaţii ale unui drum judeţean, DJ 112D, între localităţile Prejmer şi Lunca Câlnicului.

DNA precizează că, prin aceasta, a urmărit obţinerea de foloase materiale necuvenite, precum şi de capital electoral pentru alegerile parlamentare care urmau să se desfăşoare în toamna anului 2012 (alegeri în urma cărora a şi devenit deputat).Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
27 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza