Aviz favorabil asupra mandatului premierului Cioloş pentru Consiliul European

Dacian Cioloş va prezenta la Consiliul European ce se va desfăşura, săptămâna viitoare, la Bruxelles, poziţia României faţă de migraţie şi faţă de lupta împotriva terorismului.

Adăugat: 8 Decembrie 2015
Ultima actualizare:8 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

Comisiile reunite de afaceri europene din parlament au dat, astăzi, aviz favorabil mandatului premierului Cioloş pentru a reprezenta România la Consiliul European de la Braxelles.              

Principala temă pe care România o va susţine cu această ocazie vizează măsurile privind migraţia, a precizat premierul Dacian Cioloş în cadrul Comisiilor parlamentare reunite pentru Afaceri Europene.

"Elementul central al mandatului este acela ca România să continue să insiste pe nevoia de a trata cauzele şi nevoia de a asigura o securizare bună a frontierelor UE, în paralel cu controlul migraţiei în zonele de origine", a afirmat Cioloş.

Premierul Dacian Cioloş va insista, la Bruxelles, şi asupra faptului că România îşi menţine rezerva faţă de un mecanism permanent de relocare, deoarece această măsură nu ar rezolva problema de fond a migraţiei.

Potrivit mandatului încredinţat, premierul Dacian Cioloş va pleda inclusiv pentru măsuri economice şi sociale care să permită integrarea unor persoane ce provin din fluxul de migraţie şi să prevină o eventuală radicalizare a acestora.

Printre elementele mandatului care va fi prezentat la Bruxelles se numără şi menţinerea sancţiunilor la adresa Rusiei, până la implementarea acordului de la Minsk, a precizat, după audieri, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor, Ana Birchall.

Premierul Dacian Cioloş va participa la reunirea Consiliului European, ca urmare a deciziei preşedintelui României, Klaus Iohannis.Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza