Avertisment de închidere a minelor din Valea Jiului

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara avertizează că va închide minele din Valea Jiului, dacă nu se asigură securitatea lucrătorilor.

Adăugat: 25 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:25 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Din cauza datoriilor acumulate în ultimii ani, Complexul Energetic Hunedoara nu mai poate achiziţiona nici măcar materialele de strictă necesitate, după cum transmite corespondentul RRA, Ilie Pintea.

Controalele specialiştilor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara la exploatările miniere din Valea Jiului au relevat probleme extrem de grave care afectează securitatea muncii în subteran.

Ileana Bodea, şefa Biroului Inspectoratului Teritorial de Muncă din Petroşani a explicat care sunt problemele întâlnite.

"Au lipsă de materiale, sunt probleme şi cu serviciile, verificarea compresoarelor, verificarea instalaţiilor de extracţie, toate firmele care executau aceste verificări refuză să le mai facă în condiţiile în care nu îşi primesc măcar o parte din banii datoraţi de CET. Fără anumite fonduri alocate pentru materialele strict necesare, minele nu pot funcţiona", a spus Ileana Bodea.

Consecinţele deficienţelor constatate vor însemna amenzi pentru angajatori şi chiar posibilitatea închiderii unde există pericol imediat.

"Dacă cineva nu ia măsuri să se deblocheze situaţia, se va ajunge şi la oprirea activităţii la locurile de muncă. Nu se pot face economii la aceste materiale, la aceste servicii, fiindcă în final se pot întâmpla tragedii", a subliniat aceasta.

Complexul Energetic Hunedoara a fost notificat pentru a lua măsurile ce se impun, însă toate deciziile care necesită achiziţii trebuie aprobate de administratorul judiciar numit în urma intrării complexului în insolvenţă. În prezent, datoriile complexului către furnizorii de materiale şi servicii depăşesc 1,2 miliarde de lei.Autor:
Ilie Pintea
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza