Autorul atentatului terorist de la Barcelona, împuşcat mortal

Autorul atacului cu furgonetă de la Barcelona a fost împuşcat mortal ieri de poliţia catalană.

Adăugat: 22 August 2017
Ultima actualizare:22 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aceasta a anunţat şi că imamul suspectat că ar fi coordonat celula teroristă a murit în explozia unei case din oraşul Alcanar, cu o zi înainte de atacurile teroriste.

Opt dintre cei 12 membri ai grupului şi-au pierdut viaţa, iar patru au fost arestaţi de autorităţi.

La scurt timp după ce poliţia a transmis spre difuzare pe reţelele de socializare şi la posturile de televiziune imaginile lui Abu Yaqub, o persoană dintr-un sat aflat la mai puţin de 50 de km de Barcelona a alertat forţele de securitate privind prezenţa în zonă a unei persoane cu semnalmentele respective. Imediat, poliţia a ajuns la faţa locului şi suspectul a fost înconjurat de agenţi.

El a fost împuşcat după ce a arătat o centură cu explozibili şi a strigat o lozincă în arabă.

După ce a fost lichidat, experţii au verificat centura de explozibili şi au văzut că era falsă, la fel ca ale indivizilor împuşcaţi de poliţişti la Cambrils, joia trecută. Abu Yaqub, să ne amintim, a fost cel care a condus cu viteză, în zig-zag, o furgonetă pe bulevardul La Rambla, cu intenţia de a ucide cât mai multe persoane.

A omorât 13 oameni şi a rănit 126, apoi a fugit spre Universitate, unde a mai omorât o persoană şi a luat maşina pe care ulterior a abandonat-o şi de atunci s-a ascuns aproape de Barcelona, într-un sat, se pare, într-o pădure.

Urmează ancheta justiţiei privind aceste două atentate care au zguduit Barcelona şi Spania în plin sezon turistic şi au pus problema ridicării nivelului de alertă antiteroristă.

În final, autorităţile de la Madrid au decis menţinerea la treapta 4, ceea ce înseamnă risc critic de atentat terorist, dar nu iminent.

 Autor:
Anamaria Damian
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza