Autoritățile vor să înlocuiască timbrul de mediu cu o taxă pe consumul de combustibil

Ministerul Mediului lucrează la un proiect privind înlocuirea timbrului de mediu cu o taxă pe consumul de combustibil.

Adăugat: 20 Octombrie 2016
Ultima actualizare:20 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Cristiana Paşca-Palmer, ministrul Mediului
trimite pe mail

Autorităţile intenţionează să înlocuiască timbrul de mediu cu o taxă pe consumul de combustibil, care să fie de aproape 2 lei la fiecare plin.

La acest calcul se adaugă o impozitare diferenţiată a maşinilor în funcţie de norma de poluare a motorului, anunţă ministrul mediului, Cristiana Paşca Palmer.

Pe de altă parte, ea precizează că acum se lucrează la un punct de vedere referitor la propunerea de eliminare a timbrului de mediu, care - în opinia sa - ar trebui înlocuit, nu anulat.

"Pentru mine este o decizie, într-un fel justificată, dacă ne gândim doar la principiul că trebuie să reducem taxele pentru populaţie. Dar, pe de altă parte, eliminarea timbrului de mediu în forma actuală, fără să punem altceva în loc, are consecinţe nefaste, atât pentru instituţia fondului de mediu, din care finanţăm toate aceste programe - Rabla Plus, Rabla Clasic - toate celelalte programe pe care le-am lansat anul acesta - Casa Verde. Or, timbrul de mediu este o sursă foarte importantă de venit la Fondul de mediu, asigură 45% din bugetul Fondului de mediu", a spus Cristiana Paşca Palmer.

Declaraţiile ministrului mediului au fost făcute astăzi, la Romaero Băneasa, unde a început o noua ediţie a Salonului Auto de la Bucureşti,  un eveniment la care sunt expuse, timp de 10 zile, cele mai noi modele de maşini intrate pe piaţa de la noi din ţară, informează reporterul Radio România Actualităţi, Bogdan Predescu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza